Hem Dryck La Tentazione – helt OK ”italienare”
italiensk mat la tentazione

La Tentazione – helt OK ”italienare”

av senses.se

Om du säger till en taxichaufför att du vill till Malmskillnadsgatan en kväll så kanske du får en lustig blick. Å andra sidan finns det mer på gatan än vad den är känd för. Om inte annat så hippa ”baren”, KGB, med sina något udda mix av drinkar, öl, stand-up och idolbilder på gamla kommunist-diktatorer.

En bit bort, vid nummer 60, finner du den italienska restaurangen La Tentazione (Frestelsen). Vid första anblick verkar det vara en mysig, liten restaurang/”kvarterskrog” med priser i mellanklassen (runt 200 för en varmrätt och runt hundringen för en förrätt/efterrätt). Menyn består bara av italienska maträtter, som är skrivna med originalnamn och under detta en utförlig förklaring av innehållet, på svenska.

italiensk mat la tentazione

Jag körde igång med Musselsoppan (Zuppa di cozze e vongole, 135 kr) som var helt OK, om än lite för salt och något för ”krämig”. Har ätit bättre, faktiskt i närheten, på Glenn Miller (där musikvalet inte föll lika mycket på läppen, dock). Kyparen på La Tentazione (som liksom resten av de anställda jag såg, inte var italienare) rekommenderade ett bra vitt vin till soppan och lät mig smaka av flera sorter innan jag bestämde mig. Med soppan beställde vi också in Grillat lantbröd med olivolja och vitlök (Panini all’ aglio alla griglia), som smakade alldeles underbart (20 kr). Till varmrätt föll mitt val på Grillad gödkalventecote, med citron- och chilismör samt krämig Karl-johansvamprisotto (Entrecote di vitello servito con risotto al porcini con burro condito marinata al limone, 240 kr). Köttet smakade bra, hyfsat saftigt även om det gärna fått utgöra en större del av hela rätten. Risotton var inget uppseendeväckande i sig självt, men fungerade som helhet bra med maten och det glas Amarone som rekommenderades till. Efterrätten fick stryka på foten då tanken kändes väldigt välfylld efter huvudrätten.

Som helhetsintryck gillade jag La Tentazione: maten var god – om än inte i världsklass, servicen väl godkänd, med en kunnig dock lite överarbetad kypare som rekommenderade bra viner och priset inte alltför blodigt i slutändan. Någonstans känns det dock att La Tentazione inte riktigt är en ”riktig” italienare och där det spelar roll är när det kommer till maten, som inte är riktigt når de sanna, italienska höjderna. Men ett bra och hyfsat prisvärt, italienskt alternativ är det ändå om du är i krokarna. Litet plus att det ligger något avsides från de stora gågatorna. Det ökar markant chansen till bord vid spontana infall att äta och hindrar också horder av folk att strömma in och ut.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.