Hem LjudHörlurar Test: Skullcandy Indy ANC (TWS)
Silver

Test: Skullcandy Indy ANC (TWS)

av Henric Brandt

Det finns verkligen en uppsjö av olika in-ear-, numera även True Wireless-hörlurar på marknaden och vilka du ska välja är verkligen upp till smak, funktion och användningsområde. Dagens test är Indy ANC från Skullcandy och dessa true wireless-hörlurar imponerar på flera plan.

Foto: Senses.se - Indy ANC - Skullcandy - Närbild stängda asken.
Foto: Senses.se

När jag plockar ur dem ur kartongen så känner jag direkt att det här är en annan prisklass än GTW 270 HYBRID från Epos som jag recenserade för ett par veckor sedan. Asken är inte i metall utan är i plast, men den känns ändå inte skör. Öppnar upp den och direkt dyker hörlurarna upp i min Bluetooth-lista på telefonen. Ett snabbt klick senare så är de uppkopplade. En röst i lurarna förkunnar att de sammankopplade och att brusreduceringen är aktiv.

Foto: Senses.se - Indy ANC - Skullcandy - Närbild öppna asken.
Foto: Senses.se

Lurarna sitter bra i örat, men de sitter inte lika bra som EPOS-lurarna (eller de ”gjutna” Creative Labs Outlier Gold). Snäckorna ramlade faktiskt ut både en och två gånger, vilket även var vår kritik även kring de ursprungliga Skullcandy Indy. Nu finns det förvisso olika storlekar på gummiringen, men jag testade alla och för mig var de var antingen för stora eller för små. Inget jätteproblem att de ramlar ur hela tiden, bara att Skullcandy Indy ANC inte känns som att de sitter riktigt lika tight som referens-hörlurarna.

Foto: Senses.se - Indy ANC - Skullcandy - Närbild på Vänster hörlur.
Foto: Senses.se

Jag börjar testet med att köra låten The Other Side från The Greatest Showman. Det här en låt som jag alltid testar hörlurar på och vet exakt hur den låter. Det jag imponeras direkt av är den fina och djupa bas som finns i låten. Riktigt imponerande. Däremot är ljudet inte alls lika rent som jag upplevde att exempelvis EPOS-lurarna var. Nu är det en såklart en helt annan prisklass här, så ljudet är ändå riktigt imponerade i Indy ANC från Skullcandy. Nästa test så körde jag en sekvens från Avengers: Endgame. Ett sånt komplex ljud är svårt att få rent i enklare hörlurar, men Indy ANC klarar det riktigt bra – även om jag kunde uppleva en viss ”grötighet”.

Lurarna laddas i sedvanlig ordning i asken och enligt tillverkaren så ska de hålla upp till 32 timmar. Så långt tid lyckades jag inte använda dem innan batteriet tog slut, men då använde jag dem också väldigt flitigt.

Nästa steg är att testa dem under telefonsamtal. Jag ringer samma vän som jag alltid pratat med när jag testar lurar. Ljudkvalitén på hans röst i samtalet är klart och tydligt, men han upplevde att min röst lät metallisk och ”ganska långt bort”. Det var forfarande hörbart, men inte så tydligt och klart som man skulle kanske vilja ha det.

Foto: Senses.se - Indy ANC - Skullcandy - Närbild i örat.
Foto: Senses.se

GTW 270 från Epos hade en fysisk knapp på vänster hörlur som styrde samtal och assistent. Indy ANC från Skullcandy har löst det på ett annat sätt – som på pappret är riktigt smart – men i praktiken funkar desto sämre. Båda lurarna har touchknappar och om du klickar en gång på vänster lur sänks volymen och om du klickar en gång på höger lur så höjs ljudet. Två klick är paus och tre klick är assistenten. Problemet är bara att det funkar inte riktigt så. Jag lyckades aldrig få det att fungera så som det är tänkt. När jag klickade två gånger för paus så kopplades assistenten in eller så höjdes volymen. Sen när jag satte i luren så kom jag åt och höjde ljudet av misstag. Så till slut så lade jag ner försöken att använda touch-knapparna och körde via telefonens knappar.

Det finns en väldigt bra app att ladda ner, där du kan styra detaljer i hörlurarna som du inte kommer åt annars. Du kan välja om du ska ha dem till spel, musik eller film. Det är verkligen ett tips att ladda ner denna applikation, för du får ut ännu mer av dina hörlurar om du gör det. Här finns även en personligt anpassad ljudprofil för varje hörsel, som först introducerades i Skullcandy Crusher ANC. Appen har även stöd för Tile, som hjälper dig om du tappat bort en enhet.

Sammanfattningsvis så är ändå Indy ANC från Skullcandy ändå riktigt imponerande true wireless-hörlurar i sin prisklass. Det bjuder imponerande bas och de kopplar upp snabbt och smidigt via bluetooth. Så en riktigt varm rekommendation vill jag dela ut.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.