Hem LjudHörlurar Test: EPOS GTW 270 Hybrid (TWS)
EPOS GTW 270 Hybrid recension Guld

Test: EPOS GTW 270 Hybrid (TWS)

av Henric Brandt

GTW 270 Hybrid från EPOS imponerar redan när man plockar upp ur dem ur kartongen. Lurarna är små och smidiga och asken de ligger i fungerar – likt de flesta True Wireless-lurar – både som laddare och synkstation. Asken är helt i metall och känns gedigen och snygg. Den är i bra storlek och går lätt att stoppa ned i en ficka.

foto: senses.se - Epos - GTW 270 Hybrid - Ladd-asken.
Foto: senses.se

Quickstart-guiden tipsar om att man ska ladda upp lurarna fullt innan jag börjar använda dem, så det gör jag. Runt en timme senare är de fulladdade och detta indikeras på framsidan med ett enkelt knapptryck. Jag börjar med att koppla dem till min telefon via Bluetooth. Trycker in knappen på asken i tre sekunder och den börjar blinka ömsom rött, ömsom blått. Telefonen hittar dem direkt och lurarna nu synkade. Lätt som en plätt, precis som det ska vara.

foto: senses.se - Epos - GTW 270 Hybrid - Närbild i öra.
Foto: senses.se

Sätter dem i öronen och imponeras av den fina passformen hos EPOS GTW 270. De liksom glider på plats på ett väldigt bekvämt sätt. På den vänstra luren sitter en liten knapp som du kan styra din telefon via. Knappen funkar likt de flesta andra knappar som finns på andra handsfree-hörlurar. När luren sitter rätt i örat är det smidigt och lätt att hitta den och det hela fungerar imponerande bra.

foto: senses.se - Epos - GTW 270 Hybrid - hörlurarna i närbild.
Foto: senses.se

Börjar med att slå igång musik som jag kan utantill för att höra hur GTW 270 Hybrid står sig. Först ut så finns det givetvis ganska lite bas i dessa små lurar och det är rätt självklart när det gäller många TWS- lurar så det är ingen minus, för mig (även om vi har mer basrika modeller också såsom Nero-TX och Outlier Gold). Ljudet är rent, klart och det är verkligen ett imponerande omfång i musiken med genomgående fin klang.

foto: senses.se - Epos - GTW 270 Hybrid - Närbild knappen på vänster lur.
foto: senses.se

Jag trycker in knappen på luren och ber Siri att ringa upp en vän. Återigen så överväldigas jag av hur klart och fint rösten i andra änden kommer fram – men det som är ännu mer imponerande är att när jag frågar personen hur min röst låter så svarar denne: ”Du hörs bättre än någonsin!”. Nu hör det till saken att jag har testat en hel del lurar och ringt samma person så detta är ett riktigt imponerande betyg! Från och med nu ryker alla andra handsfree-alternativ och det är GTW 270 Hybrid från Epos som gäller. Batteritiden för lurarna är enligt tillverkaren fem timmar och när jag testade dem så blev det inte riktigt så lång tid. Nu använde jag dem utomhus i flera minusgrader och det kan ha påverkat batteritiden negativt. Asken har ett inbyggt batteri så när du lägger tillbaka lurarna i asken så kan hörlurarna laddas upp till fyra gånger innan du måste ladda upp asken igen, vilket är rätt standard förfarande för TWS. Så totalt har du runt 20 timmars lyssnande på en laddning. Vilket jag anser är med beröm godkänt.

foto: senses.se - Epos - GTW 270 Hybrid - Närbild USB-C Dongeln.
foto: senses.se

Men – det är inte slut än, för nu kommer vi till ”hybrid”-delen av recensionen: Du kan nämligen koppla in dessa lurarna via en USB-C-dongel till din dator, Playstation 4 eller Nintendo Switch när du spelar spel. Nu får du trådlöst ljud, utan lagg med imponerande tydlighet. Jag testade Inside på Switch och Spider-Man på Playstation 4 och resultatet var superbt. Varenda detalj i ljudet kommer fram och ganska snart glömmer du av att du ens har lurarna i öronen. Det enda jag uppfattade som lite negativt var att dongeln inte har särskilt lång räckvidd och att mikrofonen i lurarna inte fungerar när de kopplas in via den – så ingen chattfunktion här. Räckvidden är troligen anledningen till att adaptern har en ganska lång sladd, så att du kan lägga dongeln ganska nära dig när du spelar. Bluetooth-räckvidden uppmätte jag som längre.

Finns det några nackdelar då med GTW 270 Hybrid från EPOS? Ja, det finns en liten nackdel – och det kanske bara är för mig personligen – men jag uppfattade lite smärta i höger inneröra efter några timmars användande. Även om hörlurarna är väldigt lätta och smidiga så stoppar de upp väldigt mycket ljud utifrån och i en den världen vi lever i nu, med plexiglas-skivor överallt så behöver man plocka ur lurarna ur öronen ibland för att höra vad folk runt omkring säger.

EPOS GTW 270 Hybrid
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så är jag riktigt imponerad av GTW 270 Hybrid från EPOS och trots att de kostar en slant kan betyget givetvis inte bli annat än ett solklart måste! Ny referens i prisklassen!

Fotnot: EPOS GTW 270 säljs även utan dongle, som rena TWS-hörlurar för bara musik och kostar då ett par hundralappar mindre.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.