Hem LjudHörlurar Test: Skullcandy Crusher ANC
Skullcandy Crusher ANC recension senses.se Guld

Test: Skullcandy Crusher ANC

av senses.se

Amerikanska Skullcandy är kända för sin emfas på bas (!), men något direkt audiofil-märke har de då aldrig varit. Vi testade Skullcandy Crusher (utan ANC) för ett tag sen och blev lite förvånade när samma lur (i döläcker, röd färg, förvisso) dök upp igen på kontoret, med tilläget ANC (active noise cancelling, brusreducering). Den inbyggda Tile-funktionen för glömska ägare är som vanligt med och frågan som kom upp var ”hur bra är egentligen deras personliga ljudprofil, kan den motivera en prislapp på närmare 3 000 kr?”. Det visar den sig kunna.

Skullcandy Crusher ANC
Deep Red är en riktigt läcker färg på Skullcandy Crusher ANC. Foto: Skullcandy

Här köper du Skullcandy Crusher ANC till bäst pris och stöder samtidigt, gratis, senses.se!

Låt oss ”klippa till jakten”, som jänkarna säger: Skullcandy Crusher ANC är den bästa hörlur tillverkaren hittills släppt på marknaden (och snyggaste för den delen). Men det är företagets personliga inställning för ljudprofil som gör den unik. Till skillnad från Creative, som fotar av ditt öra, ansikte och räknar ut personliga ljudprofilen enligt någon algoritm, så är Skullcandys system ett regelrätt hörseltest, för varje öra. Du ska lyssna efter ljud i olika volym och frekvens – ljud som eventuellt finns eller inte finns (på så vis vet luren också om den ska lägga in en motvåg, ifall dina öron kanske har ett konstant pip) samt vilka frekvenser du inte hör, så den kan förstärka dessa. Resultatet är enkelt uttryckt bland det absolut största lyft vi hört. Skullcandy låter bra som de gör, rakt ur lådan, men med personliga ljudläget på är det som att få nya öron. Du hör nyanser, toner och detaljer du aldrig hört förut. Och ingen annan kan få exakt din upplevelse, eftersom profilen är anpassad efter just din, faktiska hörsel (och tyvärr, det finns inga ”gyllene öron” som hör allt och med ålder minskar allas hörselspektra, särskilt i topparna av frekvenser).

hörseltest skullcandy
Så här rakt och enkelt ska ett personlig ljud skapas.

Skullcandy Crusher ANC känns överlag bekväma – kanske sitter de något för löst för dig som älskar att träna med over-ear-lurar på, de har helt OK batteritid (cirka 18 timmar i vår test) och snabbladdar 4 timmars användning på 10 minuter via medföljande USB-C, vilket är helt rätt 2019. Brusreduceringen gör det den ska, även om den inte är lika effektivt klassledande som exempelvis Sony WH-1000XM3. Vad som däremot är klassledande är Skullcandys personliga ljudprofil, som sagt. Och även om vi gillade vad Creative gjort med SXFI Air, så tycker vi detta system pushar gränserna ytterligare en bit i fråga om faktisk ljudupplevelse. Här blir ljudbilden större och mer öppen, detaljer och övertoner framträder tydligare och även om det ibland finns en liten ansats till brus (som även kan förstärkas från ursprungsmaterialet) och digital ”vasshet”, så blir det påtaglig skillnad mellan att ha läget på eller avslaget. Utan personlig ljudprofil är Skullcandy Crusher ANC tämligen mediokra i prisklassen (och nej, vi ger inget för slidern som ger hjärnskakande bas), men med personligt ljud påslaget höjer de sig till att konkurrera med de allra bästa. Lurarna kan kopplas till två källor samtidigt och ljudprofilen skickas och sparas i själva luren och du kan ha flera ljudprofiler sparade för olika användare i samma app och växla mellan dessa (du slår dock på och av allt i appen, en knapp på ena kåpan hade varit smart!).

Skullcandy Crusher ANC blond kvinna
Lyckan när man slår på det personliga ljudet. Foto: Skullcandy

Summering Skullcandy Crusher ANC

Skullcandy har alltid gjort habila lurar, med fokus på lekfullhet och bas och kanske inte anspråk på vidare hifi-ljudkvalitet. Med Crusher ANC trampar företaget upp en ny stig, en väg in i ett betydligt högre prissatt, övre mellansegment, men ett väl värt sådant. Det är bara att konstatera att Crusher ANC har hittat något unikt och är den bästa luren från Skullcandy någonsin. Lyssna på den med personliga ljudet på, innan du avfärdar den på grund av prislappen. Den står sig förvånansvärt bra i konkurrensen.

Tjacka Skullcandy Crusher ANC till grymt pris och stöd kvalitetsjournalistik på senses – win win!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.