Hem Mat Gör din egen glass
gör din egen glass

Gör din egen glass

av senses.se

Nu är sommaren här och vad är då godare att svalka sig med i värmen än glass? Men i butikerna och kioskerna så erbjuds nästan bara glass innehållande E-ämnen, tillsatser och stabiliseringsmedel. I de flesta glassorter har man valt att ersätta mjölk och grädde med mjölkpulver, vasslepulver, mjölkprotein och smörfett, i vissa fall även palmolja. Man har bytt ut vanligt socker mot glukos-fruktossirap som framställs av bland annat majs och istället för riktig vanilj använder man aromämnen.

Varför ska vi stoppa i oss konstgjord glass gjord på industriella mejeriprodukter, en mängd E-ämnen och stabiliseringsmedel när vi kan äta naturlig och riktigt god glass utan tillsatser och dessutom kan göra den helt själv? Det är faktiskt lättare än vad man tror.

glassar

Glass behöver inte så mycket mer än fyra ingredienser: vispgrädde, socker, äggula och vaniljstång. Här får du ett recept att njuta av i sommar!

Blåbärsglass, för ca 6 personer:

Knäck 4 st ägg i en bunke. Häll i 1 ½ tsk vaniljsocker och 6 msk florsocker. Lägg i 4 dl blåbär (gärna tinade) och vispa med elvisp. Vispa 4 dl grädde i en separat bunke tills den blir lagom tjock och blanda sedan ned den med de andra ingredienserna.

Häll smeten i en plastburk med lock och ställ in i frysen. Rör om varje halvtimme (för att undvika isighet) under några timmars tid tills glassen stelnat och fått den konsistens som du vill ha. Brukar ta ca 4-6 timmar. Lätt som en plätt!

Om du skulle vara sugen på annat än blåbärsglass så kan du alltid byta ut blåbäret mot ditt favoritbär. Spana in länken nedan som rankar de tio nyttigaste bären och se om just ditt favoritbär finns med?

https://www.senses.se/de-10-nyttigaste-baren/

Glass hör till sommaren och ska vara gott, enkelt och naturligt!

Lycka till och glassa på :-)

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.