Hem SpelPC Recension: Gears Tactics
gears tactics recension senses Guld

Recension: Gears Tactics

av Henric Brandt

Gears of War är verkligen Microsofts guldgås. Spelserien är uppe i fem delar plus ett par spinoffs. I höstas recenserade jag Gears 5 och det imponerade stort på mig. Det är en bra blandning mellan story och supercoolt action-röj. Som jag nämnde i den recensionen så har Gears of War-serien en av de mest hjärtslitande sekvenserna jag sett i ett spel (i samma anda som introt till mästerliga The Last of Us). Så jag är redan ett hookad Gears of War-fan.

Gears Tactics - Copyright Microsoft - 2020 - Screenshoot Steam.
Lätt överskådligt och smidigt system.

Så när jag fick höra att det det skulle komma ett strategispel i Gears-världen så blev jag genast intresserad. Hur ska man kunna blanda Gears of War med ett turbaserat strategispel? Efter ett stort antal timmars spelande så har jag svaret.

Gears Tactics utspelar sig före första Gears of War-spelet och vi får spela Gabe Diaz (som är pappa till huvudpersonen, Kait, från Gears 5.) Vårt uppdrag är att infiltrera fienden och lönnmörda Locust vetenskapsmannen Ukkon.

Gears Tactics - Copyright Microsoft - 2020 - Screenshoot Steam.

Att Gears Tactics skulle vara en mindre cineastisk upplevelse än sina föregångare är en farhåga som inte besannas. Direkt kastas vi in i storyn och via snygga cut-scenes så får vi den nödvändiga bakgrundsstoryn. Det är först när spelet sen börjar som allt är annorlunda. Nästan.

Det är en isometrisk vy vi har över slagfältet och till en början har vi endast två personer som vi styr. Vi kan snurra runt och se slagfältet från alla håll med en smidigt tryck på den mittersta musknappen. Det är väldigt trevligt att kunna göra det och inte vara fast i en vy, som i många andra spel i samma genre. På samma sätt som i Mutant Year Zero: Road to Eden (och många andra spel.) så kan du sätta dina karaktärer på overwatch, så att de attackerar när någon fiende rör sig i deras synfält. Det är även väldigt brutala kills när du pepprar ner Locust-soldater, som delas mitt itu av dina kulor. Till en början är det väldigt lätt och det finns enkla och tydliga tutorials som tar dig genom alla steg.

Gears Tactics - Copyright Microsoft - 2020 - Screenshoot Steam.

Först måste båda karaktärerna överleva, men längre in så kommer du att behöva ta en del hårda ledarskaps-beslut som kommer att påverka utgången för striden. Vilka som kommer att överleva och vilka som kommer att dö. Det blir vansinnigt spännande och, som sagt: kombinationen Gears of war med strategispel är verkligen en ”match made in heaven”. För här kan spelskaparna utforska en aspekt som de inte kunnat förut på samma sätt, nämligen: kriget.

Gears Tactics - Copyright Microsoft - 2020 - Screenshoot Steam.

Grafiken är vansinnigt snygg och jag rekommenderar verkligen att ha en kraftfull maskin som du kör spelet på. Det är schysst flyt och spännande spel, som kommer ge många timmar underhållning. Det enda negativa jag kan nämna är att strategispel kanske inte är en genre för alla spelare, men då Gears Tactics är så otroligt cineastiskt och spännande spel så kan det här absolut bli en ingång för nya strategi-spelare. Helt klart ett måste.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.