Hem SpelPC Recension: Gears 5
Guld

Recension: Gears 5

av Henric Brandt

Gears of War såg dagens ljus för första gången 2006 och har alltid varit en Microsoft-exklusiv titel och finns därmed enbart till Xbox och sedemera även PC. Dagens betraktelse är den femte delen i serien (sjätte, om man räknar med prequeln Gears of War: Judgement från 2013) och handlingen tar vid strax efter händelserna i Gears of War 4.

Gears 5 - Screenshot 4K - Xbox One X
Ljuseffekterna är helt sanslöst välgjorda.

I de tre första Gears of War-spelen fick vi följa Marcus Fenix. Från och med Gears of War 4 fick vi istället stifta bekantskap med hans son, JD. Han och Kait Diaz jobbade tillsammans för att för en gång för alla besegra The Locust.

Gears 5 - Screenshot 4K - Xbox One X
En äldre ärrad Marcus Fenix är fortfarande med i striden.

Det finns filmiska-spel och sen finns det filmiska spel. Gears 5 är helt klart det senare. Det här är som att vara med i en riktigt intensiv actionfilm! Det rasar hus runt omkring dig, det skjuts, monster attackerar från alla håll och det gäller att ha tungan stenhårt mellan läpparna för att inte missa att skjuta den nittioelfte varelsen som biter dig i röven. Det här har varit Gears of War seriens grundpelare redan från början; adrenalin, adrenalin och sen mer adrenalin! Det är vansinnigt kul, men kan ibland bli lite irriterande svårt och om pallar man inte så kan man när som helst ändra svårighetsgraden.

Gears 5 - Screenshot 4K - Xbox One X
Du har möjligheten att uppgradera din robot.

Att uppleva Gears 5 i 4Ken grym TV i Dolby Atmos, på Xbox One X är helt klar ett av årets bästa spelupplevelser! Du är mitt i händelserna, hela tiden och när kulorna viner runt huvudet på dig så gäller det att ta betäckning bakom alla – lägligt utställda, knähöga skydd – som finns lite varstans. Fast Gears 5 är inte bara snabb och cool action; det finns en väldigt bra och överraskande avancerad story som knyter ihop alla actionscener. Mellansekvenserna är precis lagom långa, så att du hinner vila avtryckarfingret lite, men ändå inte tråka ut dig, innan det blir dags att ge sig i kast med att döda fler monster.

Gears 5 - Screenshot 4K - Xbox One X
Närkontakt av fjärde graden..

Finns det något negativt då? Egentligen inte. Det enda jag kan nämna som kanske kan dra ner betyget något är just att då det är smidigt att gömma sig bakom skydd, så kan det istället ibland vara lite struligt att hoppa över dem. Rörelsen på din figur är begränsad och det är också något som levt kvar sen första spelet. Fast med tanke på att alla karaktärer är byggda som skithus av tegel så är det kanske realistiskt att de inte kan röra sig så smidigt.

Gears of war 5
Otrolig detaljrikedom i varje sekvens.

Sammanfattningsvis så är det här ett av de bästa actionspelet jag har spelat och helt klart en värdig uppföljare i en redan grym spelserie. Ett absolut måste.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.