Hem MobilAndroid Recension: Game of Thrones – Telltale fortsätter ge oss dilemman

Recension: Game of Thrones – Telltale fortsätter ge oss dilemman

av senses.se

Telltale Games har funnit stor framgång med välskrivna och känslomässigt utmanande ävntyrsspel, där dina val ofta får stora – faktiska – konsekvenser för historiens utveckling. Förra året var The Walking Dead och Wolf Among Us suveräna exempel på det och precis innan nyår kom man ut med första episoden (av sex) utav spelversionen av Game of Thrones. I denna, specialskrivna story som har flera tangeringspunkter med tv-seriens händelser (inte minst att samma röster återkommer i respektive roll), följer vi flera nya figurer och parallella linjer.

Game-of-Thrones-Ramsay-Snow

Första avsnittet, ”Iron from Ice”, utspelar sig kring händelserna efter The Red Wedding och vi får följa en ny familj, The Foresters, vars rikedomar består i att de har det starkaste träet (”Ironwood”) i de sju kungarikena. Men fullblodspsykopaten Ramsay Snow är snart där och kräver tribut och man kan säga att avsnitt ett får en minst sagt chockerande cliffhanger, i vanlig Game of Thrones- och Telltale-anda.

Vi sätter inga betyg förrän hela säsongen är klar, det känns mest rättvist särskilt som Game of Thrones har så många sidohistorier och karaktärer, som ibland inte blommar ut förrän långt senare. Starten på spelsäsongen är lovande, om än inte lika imponerande och fängslande som till exempel The Wolf Among Us.

game-of-thrones-margery

Episod två, ”The lost lords”, släpps den 3:e februari och nedan kan du se en trailer för det – Jon Snow verkar få en betydande roll där. Game of Thrones: A Telltale Game series finns till alla större format, inklusive iOS och Android och du som köper säsongspasset får varje avsnitt nedladdat allteftersom de släpps.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.