Hem Film & TVBlu-ray Recension: Fast and Furious 9 (UHD)
Guld

Recension: Fast and Furious 9 (UHD)

av Henric Brandt

Då jag redan har recenserat Fast and Furious 9 när den gick på bio så kommer jag att koncentrera denna recension på den här fin-fina UHD-utgåvan.

Fast and Furious 9 är verkligen en stendum film och vid en andra omtitt är den – om möjligt – ännu dummare! Fast det gör inget när bilar flyger åt alla håll, när one-lines sker var tionde sekund och med svällande biceps som om det vore på 80-talet. Det här är verkligen två och en halv timme habil underhållning, som är svårt att slå. UHD-utgåvan är perfektion i en liten ask: Bilden i 4K och HDR är helt felfri. Kontrast mellan ljus och mörker är av referenskvalitet och färgerna är djupa och utsökta. Bilden ser nästan tredimensionell ut. Ljudet i Dolby Atmos dundrar på ordentligt och filmskaparna har verkligen jobbat med ljudbilden; här flyger det bilar överallt i ditt vardagsrum.

Foto: © 2021 Universal Pictures. - Fast & Furious 9 - Car jumps
Foto: © 2021 Universal Pictures.

Jag har beklagat mig på att det finns så dåligt med extramaterial på moderna utgåvor av filmer, men denna gång fick jag verkligen mitt lystmäte mättat. Skivan är proppfull av roliga och intressanta dokumentärer, som faktiskt går in en hel del på hur filmskaparna har skapat effekterna. Det är så kul att se hur mycket de faktiskt har gjort praktiskt och inte bara förlita sig på datorns hjälp. Regissören Justin Lin har även talat in ett intressant kommentarspår, som går ännu mer in på djupet.

Foto: © 2021 Universal Pictures. - Fast & Furious 9 - Taking aim
Foto: © 2021 Universal Pictures.

Framsidan förkunnar att en Directors Cut av filmen ingår och det är verkligen lösa termer vad en sån klippning kan vara. Allt som oftast är det ganska onödiga, små sekvenser som är ditlagda för att kunna proklamera ”regissörens vision” och ibland är det som med Blade Runner och I Am Legend, där hela filmen förändras radikalt. I det här fallet är det mer åt det förstnämnda hållet. Det är under tio minuter extra och det är mest i flashbacks-scenerna där vissa saker förtydligas lite mer och så är det en del extra action. Inget radikalt och på den här långa speltiden gör det varken till eller ifrån.

Foto: © 2021 Universal Pictures. - Fast & Furious 9 - prepare to jump!
Foto: © 2021 Universal Pictures.

Sammanfattningsvis så är den här UHD-utgåvan så fin att den borde finnas i var persons 4K-samling. Den får verkligen din TV och ditt surroundsystem att visa sig från sina bästa sidor. Sen att det är 150 minuter galenskap och biljakter är ju ren och skär bonus!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.