Hem Dryck Elin – ny, ekologisk gin till sommardrinken
elin gin test

Elin – ny, ekologisk gin till sommardrinken

av senses.se

Det är något särskilt med gin. Det är inte riktigt lika inställsamt, lättdrucket som andra, ”renare” spritsorter (tänk vodka eller riktigt bra tequila) men beskan och aromen av grape gör den synnerligen lämpad att blanda Gin & Tonic på; en av sommarens kanske mest givna drinkar (som dessutom är rimligt snabb och enkel att blanda i få steg). Gin är en spritsort som tillverkats sen 1600-talet, traditionellt på enbär och drycken har blivit allt mer populär sista åren. Svenska Elin Gin Grapefruit ger oss nu sin take på den, i en miljövänlig PET-flaska (med 1 krona i pant) samt ekologiskt framställd med en extra stark ton av just grapefrukt.

elin gin grapefrukt gin & tonic skånska spritfabriken tonic water
Gin & Tonic förknippar vi med typisk sommardrink. Foto: senses.se

Vår testpatrull passade såklart på att prova denna helt färska produkt (Elin Gin, Art nr 34502, 149 kr 350 ml) och blanda ihop en GT genom att fylla ett high-ball glas med is, hälla på cirka 4 cl gin och resten ett riktigt bra Tonic water, förslagsvis något från Skånska spritfabriken eller Fever Tree (undvik ”godissorterna” som kostar lika mycket för 1,5 L som för en liten flaska på 25 cl…). Smaken rent var både påtaglig gin och grape, som drink så fastställde den bara känslan att detta är en ganska perfekt sommardrink med både svalka, friskhet och fräschör. Perfekt att fira nationaldagen med.

Elin Blåbär släpps också nu inför sommaren och är en smaksatt cider, som också överraskade. Generellt tycker vi tycker vi färdigblandade drinkar på burk eller många cider tenderar att bli lite för godis-söta, men denna äppelcider med kraftfull ton av svarta vinbär och blåbär var faktiskt över förväntan god, kall (Art nr 170115, 14:90 + pant för 250 ml).

Elin ekologisk cider blåbär svarta vinbär
Foto: senses.se

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.