Hem SpelPC Recension: Contraband Police

Recension: Contraband Police

av Henric Brandt

I Contraband Police tar du rollen som tulltjänsteman i ett fiktivt, kommunistiskt land på 1980-talet. Det finns många oärliga människor därute som försöker smuggla både det ena och det andra över gränsen. Kolla passen, se hur de beter sig, avgör om du ska stoppa dem eller släppa dem över gränsen. Leta igenom deras bilar efter smuggelgods. Varje val du gör påverkar utgången av din dag. Släpper du igenom fel person så får du ekonomiska straff och stoppar du fel person så kan de hämnas och attackera gränsstationen. Det är alltid ett val mellan moral och plikt.

Foto: ©2023 - PlayWay - Contraband police - look att passport.
Foto: ©2023 – PlayWay

Contraband Police ingår i kategorin ”jobb-spel” för mig. Spelet är verkligen en perfekt simulering av en enformig och repetitiv arbetsdag. Varje karaktär du möter kan ha en hemlighet och det är upp till dig att avgöra om personen framför dig har rent mjöl i påsen eller ej. Problemet är bara att till en början är det stört omöjligt att hänga med på vad för något du ska kontrollera. Det finns en träningssession i början av spelet men jag kände ändå att jag bara valde på måfå.

Foto: ©2023 - PlayWay - Contraband police - Check the papers
Foto: ©2023 – PlayWay

Fast efter ett tag så börjar det lossna och för varje ny bil så börjar jag få upp ögonen för de små detaljerna. Till slut är jag investerad och det är nu som spelet börjar bli ganska roligt. Helt plötsligt i den monotona vardagen attackeras gränsstationen och du måste slåss för ditt och dina kollegors liv. Contraband Police byter genre på en femöring och nu är du mitt inne i en FPS-eldstrid..! För att sedan gå tillbaka till ditt vanliga liv igen…

Foto: ©2023 - PlayWay - Contraband police - Finding contraband
Foto: ©2023 – PlayWay

Det finns en övergripande story och det gäller som sagt att avgöra vilka du släpper igen och vilka du stoppar. Stoppar du för många smugglare vill de till slut hämnas och släpper du igenom ett för högt antal så får du ekonomiska straff av inspektören.

Grafiken är ganska enkel, men ändå detaljrik och spelet flyter på bra i 60-fps. Jag upplevde inga buggar i texturerna.

Foto: ©2023 - PlayWay - Contraband police - Attack!

Sammanfattningsvis så är Contraband Police inte riktigt likt något annat jag har spelat och jag gillar verkligen hur det byter mellan den monotona och det fantastiska – men i slutändan så ligger fokus på att just kontrollera bil efter bil, vilket snabbt leder till att den här recensenten får myror i kroppen.

Foto: ©2023 - PlayWay - Contraband police - carchase
Foto: ©2023 – PlayWay

PlayWay skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.