Hem LjudHörlurar Test: HyperX Cloud Revolver S
Silver

Test: HyperX Cloud Revolver S

av Christian Magdu

Kingstons gaming-gren, HyperX, står bakom de omåttligt populära Cloud II-hörlurarna som du säkert sett i de flesta elektronikaffärer. Cloud II är onekligen fin-fina lurar, som lär göra de flesta gamers glada med tanke på prislappen, men tar man klivet upp en storlek så blir det ännu roligare. Dagens betraktelse är förvisso inte purfärsk – Cloud Revolver S – en upphottad version av HyperX Cloud Revolver-modell, som släpptes 2017 är ändå högst aktuell idag och har efterfrågats test på av er läsare. Denna gång bjuds eget ljudkort, en USB-dongel med DSP-processor med krets för Dolby 7.1-surround. Hur bra låter Cloud Revolver S och vad får dem att stå ut i konkurrensen?

Här köper du HyperX Cloud Revolver S till bästa pris och stöder samtidigt, gratis för dig, senses och fri kvalitetsjournalistik utan betalväggar.

Design

HyperX missar aldrig målet med sin design, även om den kanske inte alltid når allra högsta nivån av finess (där tycker vi danska SteelSeries känns något elegantare, om än plastigare). Men vi snackar trots allt gaming-lurar, så dessa är inte tänkta att bäras på stan. Bågen är i presentabelt stål och har ett oerhört smidigt och skönt, elastiskt band som ställer in sig efter huvudets form och kåporna, stoppade med företagets eget memory foam, känns luftiga och sköna tack vare lagom tryck och fusk-skinnet som omsluter dem och dina öron.

HyperX Cloud Revolver S Gun Metal
Hyfsat snygga och galet bekväma – HyperX Cloud Revolver S. Foto: senses.se

Cloud Revolver S = Komfort

Här skiner Cloud Revolver S klarast på stjärnhimlen – de är, helt enkelt, bland de mest bekväma hörlurar vi någonsin testat. Man kan bokstavligen ha dem på sig hela dagen och knappt märka av det, lite som Plantronics RIG 800 (fast Revolver S är något tyngre och betydligt snyggare, klart mer premium i val av material). Kåporna känns luftiga, utan att tappa ”närheten” i ljudet och trycket mot skallen och öronen blir aldrig påfrestande under de långa perioder vi testat dom.

Ljudkvalitet och surround

Ljudkvaliteten är, som vanligt vad gäller HyperX, mycket bra. Hörlurarna kör 50mm element, vilket hjäper basen och öppnar upp ljudbilden. I spel är de alldeles utmärkta – ljudbubblan som målas upp med vindar, regn, oväder, sång och musik, blandat med förstklassig dialog återges med stor övertygelse i The Witcher 3. Vi spelade också igenom det purfärska Final Fantasy VII-remake-demot på PS4 med hörlurarna och ljudbilden var spännande, varm och maffig – faktiskt något ”större” än i våra trådade referenser Audio-Technica ADG1X.

Musikaliskt klarar sig lurarna nästan lika bra, men de konkurrerar inte med hi-fi-lurar direkt. De större elementen gynnar botten i basen, men blir samtidigt mindre snärtiga än mer slimmade diton. För välmixade singer-songwriter-låtar funkar det ypperligt, exempelvis Aimee Manns Wise Up (It’s not going to stop) (från suveräna filmen Magnolia), medan elektronisk musik med rapp bas, såsom The Knifes Silent Shout inte riktigt kommer till sin fulla rätt; kvickheten i basen blir lite för loj.

cloud revolver S usb Dolby 7.1 dongle
Dongeln med ljudkort och Dolby 7.1 (kopplas in via USB). Foto: senses.se

Så till ljudkortet då, med Dolby-chipet – hur bra är det? Surroundeffekten är – ärligt talat – en väldigt blandad påse. USB-dongeln funkar smärtfritt till alla format som vi testade den med (Mac, PS4, PC) och agerar både DSP (digital signalprocessor/ljudkort, á la Sound Blaster Play! 3) och har samtidigt en knapp för att slå på Dolby 7.1-surround. Effekten av detta var omväxlande, som bäst. I Gears of War 5 (på PC) upplevde vi att vissa positioneringseffekter blev tydligare – skottens riktning bland annat, medan talet istället kändes mer mufflat. I äventyrsspel som Broken Sword (som förvisso inte har dedikerad surround-ljudmix) så blev effekten metallisk och ekande, och det extra bruset Dolby-processorn tillför kändes också som ett nerköp. Inget lyft mot standardläget alltså, snarare tvärtom.

Som helhet låter lurarna dock väldigt bra, särskilt för det dom är tänkta för (spel). Men vi är inte helt övertygade om att man måste ha DSP/surround-effekten.

Mikrofonen känns aningen stor och stel, men den funkar fint samt låter cleant och tydligt i spel. Dessutom är den löstagbar vilket är toppen – då spelar otympligheten inte så stor roll.

Slutomdöme – HyperX Revolver S

HyperX Cloud Revolver S låter som sagt härligt i spel och den stora USP:en (unique selling point) är förvånansvärt nog inte surround-funktionen och ljudkortet, utan att de är marknadens just nu skönaste gaming-lurar att bära under långa spelsessioner (jämfört med andra, trådade modeller). För musik får de också väl godkänt, samtidigt som USB-dongeln för DSP och surround-funktionen känns lite ha eller mista, beror på från spel till spel – absolut inget måste. Vi körde dem mest utan denna och behövde vi extra kräm så kopplade vi hellre in Sound Blasters Play! 3, faktiskt som du kan få för en väldigt liten peng idag. Prislappen är kanske aaaaningens hög för ett par trådade lurar, men inte på något vis oskälig. Närmaste konkurrent blir Steelseries Arctis 7, som låter ungefär lika bra, kostar något mindre och är även trådlösa, samt – i vår bok – något elegantare. Men Revolver S är å andra sidan (ännu) bekvämare. Så det blir lite en fråga om prioriteringar: kräver du inte trådlös uppkoppling så är Revolver S ett välljudande och galet skönt alternativ för sträckspelande, som du allvarligt bör betänka om du är ute efter nya gaming-lurar. En varm rekommendation från oss blir det och nu får ni ursäkta men vi har en slutboss att besegra…

Handla Cloud Revolver S till bästa pris och hjälp samtidigt senses att slippa betalväggar.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.