Hem LjudHörlurar Recension: Plantronics RIG 800LX
plantronics rig 800lx Silver

Recension: Plantronics RIG 800LX

av senses.se

Videorecension och unboxing av Plantronics RIG 800LX kan du se i videon ovan.

Xbox One och Windows (10) delar operativsystem och därför även de flesta Microsoft-speltitlar och flera tillbehör. De trådlösa lurarna från Plantronics med modellbeteckningen RIG 800LX ger oss e-sportdoftande, superlätta och bekväma lurar utan trassliga kablar, samt en mic som låter förträffligt. Det hela bara fungerar utan minsta strul på Xbox One, som är det format vi provat dem på. Koppla in den trådlösa sändaren i en av Xbox:ens USB-portar, slå på lurarna och börja lira.

Två saker sticker direkt ut positivt med RIG 800LX: de är fjärderlätta att ha på sig och kåporna är bekväma och luftiga: du slipper öronsvetten som så gärna vill göra sig påmind på många on-ear-lurar efter någon dryg halvtimmes användning. Det andra är att batteritiden är fenomenal. Plantronics anger 24 timmar på en laddning, men det är ödmjukt. Vi har kört lurarna i cirka 30-40 timmar innan vi behövde ladda, vilket är klart imponerande. Kanske är det för att lurarna inte spelar öronbedövande högt som de klarar sig så länge. Volymen går att dra på någorlunda högt i volym, men är du en sån som älskar att vrida upp reglaget till 11 så ditt kranium skakar, är detta inte lurarna för dig.

plantronics rig 800lx

Ljudmässigt så imponerar lurarna också ordentligt. De stöder Dolby Atmos, ett ljudformat som är objekt-, inte kanal-uppdelat, så känslan av att se en film eller spela ett spel med Atmos är imponerande återskapad. Visst, upplevelsen ersätter inte 40 faktiska högtalare i en dedikerad Atmos-biograf, men det låter bra, distinkt och krispigt och med generös bas. Även spel utan Atmos-stöd återges med stor spelglädje. I paketet ingår också en kod för Dolby Atmos-licens på Xbox One / PC så har du inte redan köpt en sådan så sparar du därmed 150 kr.

På minussidan sticker två saker ut: lurarna är inte särskilt vackra att se på. Ja, RIG 800LX är gaminglurar och de funkar bara trådlöst till hemmet, men tunna plast-bågar som sticker ut runt skallen är verkligen inte vackert (men praktiskt, då det är superlätt att bära längre stunder). Nackdel två är priset; man får förvisso vad man betalar för och måste öppna plånboken för det där extra, men då lurarna ligger på ca 2 000 kr så blir det ändå en ansenlig investering. Ett pris närmare det amerikanska, på ca 1 500 kr, hade varit klockrent även 500 kr mer inte är någon deal breaker.

Summa summarum: Plantronics RIG 800LX är helt klart våra nya favorithörlurar till Xbox One. De är trådlösa, låter grymt, är superbekväma att bära och har fantastisk batteritid (du laddar det inbyggda batteriet via USB). Hade de bara varit lika snygga som lillebror RIG 600LX (som är trådade) och en femhundring billigare hade toppbetyg varit givet. Nu blir det istället en riktigt varm rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.