Hem LjudHörlurar Test: HyperX Cloud Mix (Rose Gold)
HyperX Cloud Mix Rose Gold recension senses.se Silver

Test: HyperX Cloud Mix (Rose Gold)

av Lars Sköld

För ungefär ett år sedan släppte HyperX sitt headset Cloud Mix, men då endast i färgen svart – en ”färg” de flesta hörlurstillverkare väljer, om jag ska vara ärlig….

Nu släpper man en uppfräschad version vid namn HyperX Cloud Mix Rose Gold – i begränsad upplaga (när lagren är slut kommer inga fler) där färgerna är vitt, med metallarmarna och logotypen i rose-guld (hej Apple!). Funktionaliteten är dock densamma.

Likt flera tillverkare valt att göra på sistone, så kan man använda Cloud Mix med både konsoler (PS4/XB1) via medföljande 3.5mm-kabel och även trådlöst som bluetooth-headset, för enheter som stöder det – exempelvis Nintendo Switch och iPhone.

I vår familj så har vi genom åren gått igenom tre stycken HyperX Cloud II (återkommer till detta nedan) – som vi alla anser är en av de mest prisvärda gaminghörlurna på marknaden. Så frågan vi alla ställde oss var: Är HyperX Cloud Mix Rose Gold så mycket bättre (och mer hållbara) än Cloud II och hur funkar de som trålöst bluetooth-head-set? Till detta test så har jag kört lurarna primärt med PS4, sonen Liam trådat med sin PC och frun Michaela har använt dem trådlöst.

Det första jag lägger märke till är att produkten andas kvalitet och att hörlurarna känns fjäderlätta, trots sina 275 gram. När man använder Cloud Mix Rose Gold till spel, så kopplar man in den löstagbara mikronen. En inbyggd mikrofon används annars automatiskt när hörluren körs som bluetooth-headset.

HyperX Cloud Mix Rose Gold vad finns i förpackningen
Foto: Lars Sköld / senses.se

Så låter HyperX Cloud Mix Rose Gold för Gaming

Jag sätter i den Discord-certifierade mikrofonen, pluggar in 3.5mm-pluggen och tar på mig lurarna… Det känns knappt att man har dem på huvudet. Dom sitter oerhört bekvämt, men fortfarande att jag känner mig lite slut i öronen efter ett långpass. Detta är dock inget som Liam upplever, så det kan ju ha med skallform att göra också.

Ljudbilden är verkligen suverän; efter att ha spelat 25 timmar Star Wars: Jedi Fallen Order kan jag bara intyga att det inte finns något att klaga på när det gäller ljudkvaliteten och detaljåtergivningen.

För multiplayer så har det som vanligt körts APEX och Fortnite, men även Call of Duty. Något som jag har glömt bort är hur pass bra en dedikerad mikrofon låter och fungerar. Den ger mycket god ljudupptagning, oavsett hur den sitter placerad, och dom jag spelat med reagerade faktiskt när jag bytte headsetet just på grund av lyftet i hur väl de hörde mig.

Däremot är det som jag verkligen vill lyfta byggkvaliteten. Jämfört med Hyper X Cloud II märks det verkligen vid daglig användning. Hos oss har två stycken Cloud II gått sönder genom – visserligen delvis för att barnfamiljen varit klantig, men också för att de helt enkelt inte är särskilt hållbara. Cloud Mix Rose Gold har däremot en oerhört bra byggkvalitet, vilket man visserligen bör förvänta sig med tanke på prislappen 2 000 kr.

Cloud Mix som trådlöst bluetooth-headset då?

Michaela: Ut med kabeln, bort med mikrofonen och genom enkel parkoppling med mobilen så är jag redo för att lyssna på bra musik (20 timmars batteritid, håller vad de lovar) medan jag gör vardagssysslorna hemma. Här märker jag direkt att ljudet inte är lika bra jämfört mot trådad inkoppling. Ljudkvaliteten sticker inte ut på samma sätt, men är klart godkänt. Värt att notera är att Cloud Mix Rose Gold stöder den överlägsna, kodeken för trådlös överföring – aptX – men det är ett format som å andra sidan inte stöds av Apples iPrylar (som i detta fall, iPhonen jag använde).

Det som tyvärr fungerar allra sämst är den inbyggda mikrofonen, som inte alls tar upp ljudet lika bra som den dedikerade, avtagbara (vilket i och för sig också är rimligt och förväntat).

Pojke spelar PC med HyperX Cloud Mix Rose Gold
PC-gamern var mer än nöjd med Cloud Mix Rose Gold. Foto: senses.se

Sammanfattning

HyperX Mix Rose Gold är sammantaget en intressant hybrid. Som gamingheadset är den suverän och klart godkänd som bluetooth-headset. Om man verkligen vill ha bägge dessa delar så är den ett grymt köp! Vill man bara ha ett gaming-headset så är den fortfarande guld, men aningen dyr.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.