Hem Film & TVBlu-ray Recension: Bullet Train
Silver

Recension: Bullet Train

av Henric Brandt

Lady Bug (Brad Pitt) får ett till synes enkelt uppdrag; han ska stjäla en väska ombord på det supersnabba tåget kallat Bullet Train i Japan. Snart visar det sig att det finns totalt fem lönnmördare ombord på tåget och alla har något gemensamt. Lady Bug inser för sent vilken soppa han hamnat i och tåget rusar fram genom natten utan någon som helst möjlighet att kunna stiga av. Det här kommer bli en lång och livsfarlig tågfärd.

Bullet Train är baserad på Kôtarô Isakas bok med samma namn och är regisserad av David Leitch (Deadpool 2, Atomic Blonde) som är en perfekt kandidat för det regi-jobbet av den här berättelsen. Den här filmen är lika överdriven som den är rolig och tempot är lika fartfyllt som tåget karaktärerna är ombord på.

Brad Pitt imponerar som vanligt, men någon jag verkligen fick upp ögonen för denna gång var Aaron Taylor-Johnson som gör en karaktär jag aldrig sett honom göra förut. Första gången jag såg Taylor-Johnson var i Matthew Vaughns Kick-Ass och då trodde jag och många med mig att han var amerikan. Det är han inte – och i Bullet Train så fick jag för första gången se hans brittiska sida och jösses vad han växte som skådespelare i mina ögon! Taylor-Johnson stjäl showen och det är verkligen imponerande med tanke på hur mycket konkurrens han har i den här filmen.

Bullet train är nonstop action, men utan att det känns som om man sitter i en torktumlare som vissa actionfilmer kan göra. Det finns andningspauser som balanserar upp filmen fint. Det enda som är synd är att filmen spårar ur rejält mot slutet. Från att vara någorlunda verklighetstrogen så försvinner all tillstymmelse till realism och både fordon och karaktärer gör fullkomligt osannolika saker. Det är verkligen synd, för att innan det händer så är filmen riktigt riktigt bra.

Bildkvalitén på UHD-utgåvan är i 2160p med Dolby Vision och det ser helt fantastiskt ut. Varje sekvens är full av detaljer och då miljön utanför tåget spelas upp på stora skärmar (istället för att man använda CGI) så ser alla ljuseffekter helt sanslöst bra ut. Ljudet i Dolby Atmos har en härligt djup bas och är precis som bilden fullspäckad med detaljer. Det finns en strid i en restaurangvagn där prylar bokstavligen flyger runt huvudet på tittaren. Dialog och action har fin balans och överlag är det här en av de bästa ljudupplevelserna i en hemmabio-film på mycket länge.

Fodralet proklamerar att det ska finnas över en timme extramaterial på skivan men så är inte fallet. Det finns inte mycket mer än 36 minuter. Det extramaterial som finns är däremot intressant och även om varje klipp är ganska kort så är de ändå tämligen innehållsrika. Ett enormt plus är också att det finns ett kommentarspår.

Sammanfattningsvis så är Bullet Train helt klart värd en rekommendation, det här är verkligen en fartfylld och rolig upplevelse som blir ännu bättre tack vare den fin-fina UHD-utgåvan!

SF Studios skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.