Hem Film & TVBlu-ray Recension: Batman Hush (BD)
Silver

Recension: Batman Hush (BD)

av Henric Brandt

Batman (Jason O’Mara) ställs inför en ny, livsfarlig fiende som verkar veta en hel del om honom och även hans svagheter. Efter en nära-döden-upplevelse så börjar Batman nysta i vem som kan gömma sig bakom masken – och svaret är många gånger smärtsammare än han någonsin kunde tro…

Batman Hush - Warner Bros - Screenshot

Batman Hush är en i mängden av väldigt välgjorda animerade långfilmer i DC-universumet. Till skillnad mot Batman VS Teenage Mutant Ninja Turtles så är det här en mycket mer vuxen film. Omslaget proklamerar att filmen är från femton år, en åldersgräns jag nog anser är rejält för högt satt. För visst är det mer våld och död i den här filmen än vad det brukar vara, men det är absolut inget som betingar femtonårs-gräns. För nu lever vi i en värld där elvaåringar får se hur James Bond blir torterad med microborrar in i huvudet och hur Lara Croft dränker någon i en vattenpöl medan denne kämpar för sitt liv; då borde man också få se en tecknad Batman ramla från ett hustak…

Batman Hush - Warner Bros - Screenshot

Batman Hush är baserad på en förlaga av Jeph Loeb och Jim Lee som släpptes som serietidning mellan hösten 2002 till våren 2003. Jag har inte läst den, men jag har läst mig till att filmatiseringen ändrar en hel del från originalet. Ska inte gå inte på exakt vad som skiljer sig för då skulle jag spoila filmen för mycket.

Batman Hush - Warner Bros - Screenshot

I sedvanlig ordning så är Batman Hush välproducerade i alla sektioner; allt i från röstskådespelare till animation. Dock så saknade jag Kevin Conroy och Mark Hamill som Batman och Jokern, men veteranen Jason O’Mara gör ett bra jobb som Batman och den erfarne röstskådespelaren Jason Spisak spelar en helt okey Jokern. Rainn Wilson är mästerlig som Lex Luthor och är i min smak med alldeles för lite. Vet inte varför Jerry O’Connell (Piranah 3D) alltid irriterar mig lite, men det är något som jag stör mig på med hans röst. Att han spelar Superman funkade inte superbra för mig.

Batman Hush - Warner Bros - Screenshot

Blu-ray-utgåvan uppvisar sedvanligt bra bild då det är animerat. Det finns ingenting av taggigheten som kan uppstå vid lägre upplösning. Det finns en UHD-version av filmen, men den är bara släppt utomlands. Ljudet i DTS-HD är fullgott och mullrar till ordentligt på ställen. Eftersom filmen är animerad så är alla röster superbt återgivna utan någon som helst distorsion. Extramaterial är det tyvärr rätt snålt om, men ljud och bild väger ändå upp slutbetyget.

Hush - Warner Bros - Screenshot

Sammanfattningsvis så är Batman Hush en habilt gjord och underhållande film sin korta speltid och ”fel” röstskådespelare till trots. Det finns guldkorn i den och jag diggar verkligen att filmskaparna tar ut svängarna mer i de tecknade filmerna än vad de gör i de numera bedrövliga live-action versionerna av dito. Det ska bli mycket intressant att se om de lyckas bättre med The Batman som har premiär 2021. Så tills dess så får ni avnjuta Batman Hush, som precis nådde upp till en rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.