Hem Inspiration Är du en vardagshjälte?
hjälte i vardagen

Är du en vardagshjälte?

av senses.se

Varje dag så översvämmas vi av nyheter från radio, tv och tidningar som informerar oss om vansinnesdåd, terror och krig som pågår runt om i världen. Vi hör om människor som begår de mest fruktansvärda brott mot varandra, om politisk korruption, om orättvisor och våld mot kvinnor och barn.

Det är lätt att mitt i allt detta fyllas av ilska, frustration och känslan av maktlöshet. Men då ska vi komma ihåg att bara för att vi ständigt bombarderas av dessa hemskheter om onda människors dåd så betyder det inte att det inte finns goda människor. Dom finns också.

Visst är det bra att vi får ta del av vad som händer i världen så att vi kan göra vad vi kan för att arbeta mot denna ondska. Men vi borde även få ta del av det goda som sker, så att vi påminns om att det även finns ljusa krafter i vår värld. All medial uppmärksamhet ägnas uteslutande åt skurkarna och hjältarna osynliggörs. Men vilka är det som ger oss tro och hopp om livet och framtiden? Jo, goda människor. Människor som riskerar sitt liv för att rädda andra. Människor de inte ens känner.

Dom finns här och nu, mitt ibland oss. Vi vet inte hur de ser ut men de finns och dyker upp när vi minst anar det. För att hjälpa, skydda och rädda oss. Dom ser och förstår. Och dom bryr sig.

Varför berättar media så sällan om dem?

Det är ju dom som inspirerar och sprider ljus. Det är dom som visar att hur många onda krafter som än härjar i vår värld så kommer det alltid att finnas människor som sprider godhet, kärlek och omtanke.

Kanske är just du en av dem?

Här kommer ett videoklipp som via kameraövervakning lyckats fånga några av världens alla hjältar.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.