Hem SpelMac Recension: A Highland Song

Recension: A Highland Song

av Henric Brandt

I A Highland Song så får vi möta Moira McKinnon som bor med sin mamma i ett litet hus vid kanten av de skotska högländerna. En dag får hon ett brev från sin farbror Hamish som uppmanar henne att komma till kusten. Om hon kan nå hans fyr före Beltane kommer en underbar överraskning att vänta, så Moira rymmer och det blir starten på ett fantastiskt äventyr.

Foto: ©2023 – inkle

Hösten 2016 och 2017 besökte jag Skottland och det finns få ställen i världen som kan mäta sig med den platsen. För varje gång jag vände mig om så tänkte jag “det här är det vackraste jag någonsin sett” och sedan vänder jag på mig igen “Nej det här är det vackraste jag har sett”. Så fortsatte det. Skottland är en magisk plats och så det var mycket därför som jag var sugen på att sätta tänderna i A Highland Song, just för att spelet utspelar sig i Skottland.

Foto: ©2023 – inkle

A Highland Song är otroligt vackert med fina handmålade miljöer och hela upplägget känns ganska annorlunda på ett bra sätt. Du rör dig som i ett klassiskt plattformsspel men när du hittar vissa stigar kan du röra dig i djupled också. Vissa sektioner bygger på att röra sig till musik och då gäller det att hoppa och springa i takt. Du möter många olika utmaningar och människor på din väg och det är en hel del pussel att lösa för att komma vidare. Musiken, miljön och stämningen i spelet är verkligen dess största styrkor.

Det som är synd med A Highland Song är att även om det är vackert och annorlunda så kommer jag aldrig riktigt in i spelet och spelglädjen infinner sig aldrig. Det beror till största delen på att spelmekaniken är lite avig och därmed blir vissa moment onödigt svåra att komma förbi.

Jag testade A Highland SongNintendo Switch och märkte inga som helst prestandaproblem med spelet i bärbart läge. Den enda lilla skillnaden är att laddtiden blir något längre när konsolen inte är dockad.

Foto: ©2023 – inkle

Sammanfattningsvis så är A Highland Song vackert och annorlunda men spelmässigt tappar det lite och blir därmed inte så kul som det skulle kunna ha varit.

inkle skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.