Hem SpelPC Recension: Warhammer 40,000 – Darktide

Recension: Warhammer 40,000 – Darktide

av Henric Brandt

Warhammer 40,000: Darktide levererar brutal, adrenalinpumpande action då du skall skydda staden Tertium från blodtörstiga och livsfarliga fiender som vill rasera allt. Går Tertium under är världen förlorad. Spela online i co-op läge, välj en av fyra klasser och ladda puffrorna för det här kommer bli intensivt. Varje klass har sina egna unika vapen, storylines och krafter. Designa din avatar på ditt sätt och under spelets gång kommer du finna, köpa eller konstruera nya vapen, rustningar och kläder.

Foto: ©2022 - Fatshark - Warhammer 40,000: Darktide - Brute incoming!
Foto: ©2022 – Fatshark

Warhammer 40,000: Darktide bygger på samma princip som till exempel The Division, hela spelet spelas online och du kan utföra uppdragen tillsammans med andra spelare. Det finns säkra zoner där du kan uppgradera dina vapen, köpa ny utrustning eller bara chilla innan du ger dig i kast med att mosa fler fiender.

Det finns en stor övergripande story med många detaljer. Din avatar finns med i varje mellansekvens och ser ut exakt så som du har designat den vilket alltid är ett snyggt design plus. Grafiken är välgjord och detaljerad och atmosfär-effekterna såsom rök, eld och dylikt ser helt fantastiskt ut. Du har en uppsjö av uppdrag som du kan välja mellan redan i ett tidigt stadium och det finns även en Quickplay funktion ifall du bara känner för att mosa lite fiender utan att behöva lägga ner allt för mycket tankeverksamhet.

Foto: ©2022 - Fatshark - Warhammer 40,000: Darktide - Kill them all!
Foto: ©2022 – Fatshark

Jag har nyligen skaffat mig ganska kraftfull PC (av 2022 års mått mätt) med 128gb i ram och markandens näst kraftfullaste grafik-kort och förutsatte därmed att jag skulle kunna spela Warhammer 40,000: Darktide på med allt påslaget och i full upplösning och hög framrate. Det kunde jag inte. Dels tar spelet osedvanligt lång tid på sig att ladda då det måste buffra massor av info innan det startar. Sen så upplevde jag en del screen tearing (Även fast jag kryssade i rutan att förhindra just screen tearing) och spelet laggade till på flera ställen. Så jag var tvungen att ställa ner parametrarna lite.

En annan sak som störde mig ganska rejält är att om man inte har bra internet så är Warhammer 40,000: Darktide mer eller mindre ospelbart. Jag bor på landet och har därmed inte fiber eller bra mobilt bredband så jag får nöja mig med den hastighet jag får. Så ibland om det är många andra på samma lina eller att det blåser… Så går min hastighet ned. Även om det fungerar för att se på till exempel Netflix så hinner inte spelet med så din avatar hoppar runt i bild och det är helt omöjligt att genomföra några uppdrag.

Foto: ©2022 - Fatshark - Warhammer 40,000: Darktide - Burn baby burn!
Foto: ©2022 – Fatshark

Sammanfattningsvis så är Warhammer 40,000: Darktid snyggt, stort och spännande på många plan men utan en extremt kraftfull speldator och bra internet så behöver man göra en del irriterande kompromisser.

Fatshark skickade recensionskod för detta artikel. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.