Hem Dryck Vivoli Café – toscanare på Sunset Blvd i Los Angeles

Vivoli Café – toscanare på Sunset Blvd i Los Angeles

av senses.se

På hörnet av Sunset Blvd och Laurel, precis mittemot Laugh Factory, ligger en liten italiensk restaurang, Vivoli Café (numera Pizzeria Vivoli, 7994 Sunset Blvd). Som namnet antyder är miljön och inredningen lite mer som ett sydlänskt, finare café, än en regelrätt restaurang, men stället bjuder på omfattande meny och äkta italienare som lagar mat från Toscana.

Vi började med förrätt, Insalata di Campo, Pinoli, e Parmigiano (sallad med rostade pinjenötter, parmesan, tomat, balsamvinäger – 63 kr). Den serverades snyggt upplagd och med väldigt fina råvaror, smaken var perfekt balanserad och gick utmärkt med det hemlagade, något söta toskanska brödet som serverades till (de fyller gärna på – ät dig inte mätt medan du väntar!).

Till varmrätt valde jag den av servitrisen rekommenderade toskanska restaurang-specialiteten Ventaglio di Maiale (skivad fläskfilé fylld med mozzarella och tomat i olivtapenad – 180 kr) med potatismos strött med parmesan. Tapenaden är Vivoli Café kända för och det med all rätt då den var utsökt. Själva köttet var OK, något segt för min smak och mozzarella är en ”kul” men inte speciellt smakrik ost (såvida det inte är buffel-mozzarella, men det är helt andra priser på det). Potatismoset var skapligt utan att vara uppseendeväckande krämigt.

Ventaglio di Maiale

Foto: senses.se

Christin tog ett vegetariskt alternativ, Risotto ai Funghi (Svamprisotto – 129 kr) – saftig men lite grötig och med något mycket tuggmotstånd.

Risotto ai Funghi

Foto: senses.se

Vinet vi drack till var ett rött, argentinskt Malbec vinDiseno 2011, som passade fint med sin fruktiga, men inte alltför bäriga smak.

Servicen var mycket vänlig och prompt, vi var iofs där runt 5 på eftermiddagen så det var väldigt lugnt. Å andra sidan tog de sig gärna tid att komma ut med vinprover tills vi fann det rätta vinet vi ville ha till maten.

Helhetsintrycket är att det är ett trevligt, äkta italienskt, lite dyrare café/trattoria som ligger något för högt i pris i förhållande till kvalitet, stämning och smakupplevelse. Att en obligatorisk dricks på 18% alltid läggs på (normalt reservat för sällskap på mer än 6 personer i LA) stärker inte upplevelsen utan bidrar mer till känslan att stället inte riktigt är katt för sin hatt. (Dricks på 15-20% är brukligt i USA – om man är nöjd med servicen/upplevelsen, men ska aldrig vara obligatoriskt, då det bara blir en dold avgift)

Ingen dålig mat på Vivoli Café, för dig som gillar italienskt, framförallt från Toscana. Men för dessa priser kan du lägga på några dollar och gå till restaurangerna Koi, The Jar eller The Palm i samma del av stan, med mästerkockar i värdsklass. (3/5)

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.