Hem SpelPC Recension: Viewfinder
Guld

Recension: Viewfinder

av Henric Brandt

I Viewfinder använder vi oss av bilder för att komma vidare till nästa sektion. Till en början hittar vi fotografier som vi håller upp framför oss och vips så kan vi gå in i bilden och komma vidare i spelet. Behöver du komma upp på ett tak? Inga problem, det är bara att ta bilden på en vägg som du vrider 30 grader så du kan skapa en backe – som du sedan går upp för. Ramlar du ner eller gör du fel så kan du alltid spola tillbaka tiden och försöka på nytt. Till din hjälp finns olika grammofoner med information samt även en mystisk, katt-liknande varelse. Det gäller att använda bilderna på rätt sätt för att komma vidare och längre in i spelet kan du både kopiera bilderna och ta egna med en polaroidkamera.

Foto: ©2023 - Thunderful Games - Viewfinder - Use everything.
Foto: ©2023 – Thunderful Games

Viewfinder är ett sådant där härligt spel som jag bara fastnar i direkt från första sekunden. Spel-mekaniken är enkel att lära sig och det finns hela tiden en tydlighet i vad som ska ske och varför, men sedan är det upp till dig som spelare att hitta rätt sätt att använda bilderna och miljöerna runt omkring på rätt sätt.

Foto: ©2023 - Thunderful Games - Viewfinder - The painting
Foto: ©2023 – Thunderful Games

Det finns något härligt, magiskt att gå in i bilderna när de går från 2D till 3D. Världen runtomkring är väldigt flummig, men i en tidig twist så avslöjas det varför – och jag då älskade spelet ännu mer! Till en början så hittar du redan färdiga bilder och därmed så finns det en begränsning i vad du kan göra, men när du sedan får tag i en kamera så kan du ta egna bilder och därmed komma vidare helt på egen hand.

Foto: ©2023 - Thunderful Games - Viewfinder - The strange cat.
Foto: ©2023 – Thunderful Games

Det här är verkligen ett av de mest kreativa spel jag spelat och det är kul redan från början. Svårighetsgraden ökar hela tiden och ibland kan det bli lite frustrerande, för till slut så har jag tappat bort vad som är upp och ned när gravitationen drar mig åt fel håll. Då är det bara att spola tillbaka tiden och försöka på nytt.

Foto: ©2023 - Thunderful Games - Viewfinder - scary corridor
Foto: ©2023 – Thunderful Games

Viewfinder har egentligen inga nackdelar förutom möjligen att jag hade velat ha någon form av horisont så jag kan avgöra vad som är uppåt och nedåt när man går loss på att använda fotografierna för att komma vidare.

Foto: ©2023 - Thunderful Games - Viewfinder - whats up and what is down?
Foto: ©2023 – Thunderful Games

Sammanfattningsvis så blir Viewfinder inget annat än ett måste! Spel-mekaniken är smooth och pusslen är utmanade och kul. Sedan att grafiken, musiken och ljud-designen är välgjorda och snygga också är bara grädde på moset.

Thunderful Games  skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.