Hem SpelPC Recension: Unravel Two
Unravel Two recension Guld

Recension: Unravel Two

av senses.se

E3 brukar bjuda på en del överraskningar på release-listan (dock allt färre, då det mesta läcker innan)  – men döm om vår förvåning när Electronic Arts utannonserade Unravel Two och att det fanns att ladda ned i exakt samma stund. Häftigt, EA! Vi föll pladask för det norrländska, enormt vackra och finstämda pussel-äventyret Unravel 2016 och det platsade även in på vår lista över bästa spel det året, då listan toppades av ett spirituellt tvillingspel från Danmark.

Unravel Two recension

Vackert så det kniper i hjärteroten.

I Unravel Two är det mer av samma, härliga svenska natur, stämning och nyckelharpor, men dubbelt upp av smörgåsbordet. Denna gång är det två Yarnys som ska styras: antingen av en spelare, eller – allra helst – av dig och en vän i soffan, i co-op-läge. I övrigt är allt sig likt; det gäller att hoppa, time:a, knyta trådar och, denna gång, samspela.

Unravel Two recension

Presentationen är precis som förra gången, felfri. Unravel Two är så vackert och stämningsfullt att man blir tårögd av stolthet över vår svenska natur. Soundtracket har slingor som går igen – inte oss emot, men även nya kompositioner som ramar in berättelsen i ett skimmer av trollskog och John Bauer. Svenska Coldwood Interactive har förbättrat styrningen (ett av våra största klagomål på ettan) och konceptet med två Yarnys utvecklar verkligen spelet på ett organiskt sätt. Man bör absolut uppleva Unravel Two ihop med en god vän. Sen behöver denna vän inte ens vara en jätteduktig gamer, svåra passager kan ibland lösas genom att den bättre spelaren ”bär” (växer ihop med) den andra. Men då man är två ökar spänningen och engagemanget i pusslen: två hjärnor är bättre än en (för det mesta) och det blir en helt annan dynamik och flyt, när en spelare inte ständigt behöver växla mellan figurerna och flytta dem framåt (de sitter samman med garn, såklart). Denna gång kan du även anpassa din Yarny och dess färg (att välja olika färger på Yarnysarna kan varmt rekommenderas…).

Unravel Two recension

Ska man leta fel på Unravel Two så är det kanske att spelet inte tar några sjumilakliv i fråga om innehåll. Det är snyggare men inte mycket snyggare, det är bättre men inte mycket bättre kontroller och plattformselement, och konceptet med att välja banor lever kvar. Men vad gör det när ettan var så underbar? I en tid där svenskhet är på tapeten i parti och minut, inte minst i och med det kommande valet, så är det kul att bli påmind om vad essensen av svenskhet kanske ändå är: kvalitet, omtanke för varandra samt naturen, och samarbete. Och Unravel Two bjuder på detta i mängder, även om det kanske inte träffar i maggropen på slutet på samma sätt som Playdeads Lynch-iska alster gör. Men så kostar det mindre än 200 kr, så det är att bara springa till PSN eller Xbox Store och skaffa ditt exemplar direkt. Grattis EA till att ha fått en pärla till studio som ni förvärvat i Coldwood. Undrar om vi får se tre spelare i Unravel Three (om två eller kanske tre år?)?

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.