Hem Livsstil Topp 5 bästa självförsvarsprodukterna du bör veta mer om
självförsvar

Topp 5 bästa självförsvarsprodukterna du bör veta mer om

av senses.se

Det har blivit allt vanligare att fler människor har börjat ägna sig åt att lära sig självförsvar eller skaffar sig olika typer av självförsvarsprodukter. Det gör att du kan känna dig säkrare när du är ute och går på stan, ska promenera hem efter bion eller när du är ute i skogen.

Känns det som din rädsla innebär begräsningar för dig, men det finns alltså lösningar på detta. Du kan köpa ett överfallslarm eller liknande. Problemet kan då vara svårt att veta vilka av dessa produkter som är lagliga. Du kan läsa mer om personlarm och andra produkter för självförsvar här.

Bästa produkter för självförsvar 

Bland de topp 5 bästa självförsvarsprodukterna som är mest populära just nu på marknaden just nu är:

  • Överfallslarm – Finns av olika slag som till exempel i en käpp, fjärrkontroll eller armband.
  • Försvarsspray som är smart – Sprayar med mentol, har LRD-lampor för bättre sikt och ringer och skickar automatiskt samtal och sms till utvalda nödtelefonnummer tack vare Bluetooth.
  • Självförsvarskit – som är speciellt anpassad för om du tränar, på äventyr eller ska festa.
  • Överfallsskydd – Finns exempelvis som keps, pannlampa eller en nyckelring som det går att sätta fast produkter som kan användas för att kunna försvara dig vid ett överfall.
  • Elpistol – Eller som det också kallas för “Taser”, som många inom ordningsmakten använde för att ge elchocker som slå ut personen som försöker överfalla dig.

Om du använder en eller flera produkter av dessa typer, har du stora chanser att kunna försvara dig och oskadliggöra angriparen. Vill känna dig helt säker, finns det åtskilliga kampsporter som ger dig möjligheten skydda dig mot någon gör en fysisk attack mot dig. Du kan till exempel lära dig Krav Maga, Jujutsu, boxning, Taekwondo och karate. Det finns även kurser där du kan lära dig självförsvar.

Självförsvarsprodukter som är lagliga

För att vara på den säkra sidan är det bäst att skaffa sådana produkter för självförsvar som är lagliga, annars finns det risken att du blir anmäld till polisen och får böter eller annat otrevligt. För du har faktiskt rätt att försvara dig eller försöka avvärja fara. Det gäller inte att du brukar mer våld än nödvändigt utifrån din situation. Några av de produkter för självförsvar som är lagliga är:

Självförsvarsspray

Det är en typ av försvarsspray som du sprayer i ansiktet på en person som är på väg att angripa dig och dessutom perfekt att ha i handväskan eller i fickan. Det gäller bara att se till att den spray du köper är laglig, som till exempel om du sprayar en mentoldusch eller färg på förövaren. Att köpa exempelvis peppar- eller gasspray är olagligt i Sverige.

Säkerhetsväst

Säkerhetsvästar nyttjas av poliser och andra inom ordningsmakten. Detta med tanken på att de befinner sig i miljöer som är röriga och kan gå över styr, då de kan bli angripna med knivar eller handeldvapen. Det pratas mycket om västar som är skottsäkra när det snackas om säkerhetsvästar. Den benämning som är korrekt är skyddsväst och är säkerhetsklassad, vilket innebär hur kraftigt skydd västen ger eller vilka typer av olika vapen den skyddar mot.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.