Hem SpelSwitch Recension: Super Meat Boy Forever (Switch)
Guld

Recension: Super Meat Boy Forever (Switch)

av Henric Brandt

Plattformsspel finns det gott om, men bra plattformsspel är desto mer sällsynta. Det finns en hel del plattformslir som bara är irriterande, repetitiva och rent ut sagt urtråkiga. Och sen finns det spel som Ori and the Blind Forest – och dagens betraktelse Super Meat Boy Forever!

Super Meat Boy Forever - Team Meat - pressbild - copyright 2020 - Meat Boy on hook.
Pressbild: Team Meat

Meat Boy och hans flickvän Bandage Girl njuter en trevlig picknick. Plötsligt dyker en riktigt onding upp och kidnappar deras barn. Så utan att blinka ger sig föräldrarna in i en minst sagt, livsfarlig värld på jakt efter deras älskade barn!

Super Meat Boy Forever - Team Meat - pressbild - copyright 2020 - Bandage Girl jumps.
Pressbild: Team Meat

Super Meat Boy Forever (som är en direkt uppföljare på klassikern Super Meat boy som släpptes på Xbox 360 för ganska exakt ett decennium sedan) är helt vansinnigt – allt ifrån den blodiga, men samtidigt gulliga grafiken till den kluriga spelmekaniken. Din avatar befinner sig i konstant framåtrörelse, så du kan inte stå still och fundera på hur du ska lösa uppgiften, utan det är bara att kasta sig rakt in i (mot) knivarna. Du dör konstant, men du respawnar på någon sekund för ett nytt försök. Banorna blir blodigare och blodigare. Till en början kände jag bara stress och irritation över att jag inte hann analysera banan, att jag var fast i en konstant loop av blod och respawningar. Fast sen hände det något…

Super Meat Boy Forever - Team Meat - pressbild - copyright 2020 - Meat Boy avoids lasers.
Pressbild: Team Meat

… när jag började komma underfund med hur banorna är uppbyggda. När du väl får in snitsen på det hela så blir det plötsligt sjukt kul. Du känner verkligen att du har åstadkommit något när du klarar av en bana. Super Meat Boy Forever utmanar dig sannerligen, men belönar dig desto mer när du klarar av ett pussel. Och extra kul är att då du har klarat spelet så kan du få helt nya, slumpmässigt genererade banor – något som garanterat nästan oändlig värde att spela om äventyret.

Super Meat Boy Forever - Team Meat - pressbild - copyright 2020 - Meat Boy in meat grinder.
Pressbild: Team Meat

Super Meat Boy Forever gör sig alldeles ypperligt på din Nintendo Switch i både dockat och bärbart läge. Det enda negativa är att de inbyggda Joy-Con-kontrollerna – i vanlig ordning – inte riktigt är så tighta som jag skulle vilja ha dem. Så det rekommenderas verkligen att använda en dedikerad handkontroll när ni lirar Super Meat Boy Forever. Givetvis är spelet inte ospelbart med de inbyggda kontrollerna, men det underlättar avsevärt att ha en riktig handkontroll.

Super Meat Boy Forever - Team Meat - pressbild - copyright 2020 - Meat Boy before he jumps.
Pressbild: Team Meat

Sammanfattningsvis så är Super Meat Boy Forever ett fantastiskt plattformsspel och ett solklart måste för genre-fantasten och för alla er som gillar en utmaning. Men en liten varning utfärdas att det är en liten uppförsbacke innan spelet belönar dig med känslan av ”det där gjorde jag grymt bra!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.