Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Nano – Switch-handkontroll från PowerA
Guld

Test: Nano – Switch-handkontroll från PowerA

av Henric Brandt

Jag kom sent till Nintendo-tåget; den första Nintendo-konsol som jag någonsin ägt är Nintendo Switch. Snabbt har den blivit en av mina favorit-konsoler, då den bland mycket annat är enkel och smidig att ta med sig på resan. Att spela på den lilla skärmen med de tillhörande kontrollerna fungerar alldeles utmärkt, men ibland vill jag verkligen ha den precision som endast en dedikerad handkontroll kan ge.

PowerA Nano
Foto: senses.se

PowerA har vi testat flera produkter från genom åren, då de lanserat ett stort antal riktigt bra och licenserade produkter till Nintendo Switch. Dagens test fokuserar på deras mindre och väldigt smidiga handkontroll Nano.

Nintendo Controller Pro och PowerA Nano. Foto: senses.se
Nintendo Controller Pro och PowerA Nano. Foto: senses.se

Som ni ser är Nano inte jättemycket mindre än Nintendos egna Pro-handkontroll, men dessa få millimeter gör stor skillnad kan jag säga. En smidig bärpåse medföljer så den skyddas från repor och smuts. Nano är lätt att packa ned i väskan och tar inte så mycket plats. När du spelar med den känns det inte av nämnvärt att den är mindre än Nintendos dito. Inte ens för mig, som har ganska stora händer. Den är också alldeles ypperlig att använda för barn då den passar bättre till deras mindre händer.

PowerA Nano bärpåse
Foto: senses.se

Känslan är att kontrollern svarar tight och precist och med de två, extra programmerbara knapparna undertill har den till och med ytterligare några funktioner som den officiella kontrollen saknar.

PowerA Nano baksidan
foto: senses.se

Den går snabbt att koppla ihop den (via Bluetooth) med din konsol och sen är det bara att lira spel så det står härligan till. Nano har bra batteritid (runt 20 timmar) och laddar till full på ett par timmar, tack vare USB-C.

Det enda jag kan lyfta som något negativt är att styrkorset (D-pad) inte riktigt fungerar så bra som jag hade önskat. Den är till och med lite seg ibland och jag fick trycka extra hårt. Känns lite tråkigt på en annars så perfekt liten tingest. Men även med detta lilla smolk i bägaren till trots så är Nano handkontrollen från PowerA ändå ett solklart måste – särskilt som den också är ett par hundralappar billigare än Nintendos egna!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.