Hem SpelPC Recension: Sam and Max – Beyond Time and Space Remastered
Silver

Recension: Sam and Max – Beyond Time and Space Remastered

av Henric Brandt

Sam and Max – Beyond Time and Space Remastered är ett point and click-äventyr med bästisarna Sam och Max i något som kanske är deras mest utflippade äventyr hittills. Vi får bland mycket annat följa med dem till Nordpolen där de ska försöka övertala tomten att sluta skjuta på sina nissar. Det vill säga en helt vanlig dag i frilans-detektivernas liv.

Sam och Max debuterade som serietidning redan 1987 och 1993 släpptes fyra stycken LucasArts-spel. 2006 tog Telltale Games (Walking dead) över och släppte äventyret Sam and Max – Save the world i fem stycken episoder (Season 1). Året efter kom, säsong 2, Sam and Max – Beyond Time and Space som också är fem episoder långt och denna remaster av det ges ut under bolagsnamnet Skunkape Games, då Telltale upphört att finnas.

Foto: Skunkape / Telltale Games / nintendo.com - Sam and Max - Beyond Time and Space Remastered - Beautiful Beach
Foto: Skunkape / Telltale Games / nintendo.com

Jag är ett Telltale Games-fan och när jag hörde att Sam and Max – Beyond Time and Space Remastered skulle släppas till Switch, Xbox One och PC så passade jag på att få möjligheten att testa det.

Foto: Skunkape / Telltale Games / nintendo.com - Sam and Max - Beyond Time and Space Remastered - Meet the your young self.
Foto: Skunkape / Telltale Games / nintendo.com

Sam and Max – Beyond Time and Space Remastered fungerar både klockrent och inte så klockrent på Nintendo Switch. Å ena sidan så är det här ett sånt där spel som är perfekt att ha med sig vart man än går. Det är lätt att plocka upp och lätt att lägga ned. Grafiken fungerar lika bra i dockat läge som i bärbart och det är inga problem att läsa det som står eller att se detaljer. Problemet med spelet är att det är utvecklat för mus och tangentbord. Nu får man istället använda höger styrspak för att försöka hitta vad man kan klicka på. Det fungerar sisådär kan jag tycka. Det var många gånger jag missade saker för att det inte ens dök upp när jag klickade runt med höger styrspak. Riktigt frustrerande tyvärr.

Sen är vissa lösningar av problemen så långsökta och ologiska så att det inte ens blir roligt. Det leder tyvärr till att man kör fast ganska lätt och det blir snabbt nedslående.

Foto: Skunkape / Telltale Games / nintendo.com - Sam and Max - Beyond Time and Space Remastered - At the office.
Foto: Skunkape / Telltale Games / nintendo.com

Fast när jag väl kom förbi de mest svårknäckt problemen och vidare så är Sam and Max – Beyond Time and Space Remastered ett riktigt roligt och underhållande point and click-spel. Det är grymt bra röstskådespelare och Skunkape/Telltale Games underfundighet och roliga dialog är precis så bra som jag hade hoppats på. Grafiken är snygg och tillfixad i denna version, vilket gör att de där 14 åren som förflutit sen 2007 knappt gör sig påminda.

Så sammanfattningsvis vill jag rekommendera Sam and Max – Beyond Time and Space Remastered till både nya och gamla Sam and Max och Telltale Games-fans.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.