Hem Ekonomi Så får du ordning på vardagsmaten
radek-grzybowski-eBRTYyjwpRY-unsplash

Så får du ordning på vardagsmaten

av senses.se

Det är en fråga som nästan alla är trötta på att få varje dag av hungriga partners och familjemedlemmar. Dessutom kostar det en hel del att beställa hem när man är alltför trött för att åka till ICA och stå i långa köer. Det finns pengar och spara, samtidigt som du kan variera dig mer. Här är några av tipsen som du kanske får nytta av.

Uppdatera dina vitvaror

Det är viktigt att köket är trevligt att vara. En del av detta är att skaffa effektiva och praktiska vitvaror så som kyl, ugn och diskmaskin. Du kan läsa om lämpliga vitvaror på testavsnitt.se.

En kyl blir mycket mer strömsnål när den är ny och det håller dina varor fräscha och fina längre. Det finns inget mer irriterande än när mjölken har gått ut. Den ska vara lätt att städa och även passa in med resten av köksinredningen. En kyl i borstat stål ser lite extra lyxigt ut. En riktigt bra ugn ser till att maten lagas på jämn värme och är också strömsnål. Det brukar finnas med olika funktioner på moderna ugnar så som grilleffekt och undertemperatur.

En diskmaskin är inget måste men visst är den en relationsräddare. Det går så mycket snabbare att få disken ren och fin. När det ställs in i köksskåpet frigör den yta och man blir mer motiverad att sätta igång med matlagningen.

radek-grzybowski-eBRTYyjwpRY-unsplash

Skaffa en matkasse

Om du inte orkar kolla igenom gamla recept och improvisera finns det möjligheten att beställa en matkasse. Det finns flera olika sorters matkassar som oftast har olika teman. Vissa är vegetariska, vissa är mer inriktade till barnfamiljen. Några har också valbara teman samt att man kan plocka ihop sin egen kasse. Många gillar den färdiga matkassen där man får specifika recept att följa och även ingredienser som kan användas till. Inte bara får man varorna hemlevererade hem smidigt och bekvämt, man får också nya idéer och uppslag på recept. Recepten kan du ju dessutom återvända.

Planera dina inköp

Det är så viktigt att göra ordentliga inköpslistor. Komponera ihop färdiga recept och gör listor med saker som behövas köpas. Det är också bra att ha en standardlista så man vet exakt vad som behövs varje vecka. Några exempel på sådana varor är mjölk, ost och bröd. Det fina med att planera i förväg är att du kan göra måltider efter säsong och tycke.  När det är höst kan du till exempel köpa svenska äpplen och göra äppelpaj.

När du står i butiken blir du dessutom inte frestade att köpa andra dyra produkter. När du inte blir lockad av impulsköp kan du hålla dig till din plan. Det blir både smidigare och billigare i längden!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.