Hem Bilar / MC Så beställer du rätt bilmattor för din Volvo
volvo

Så beställer du rätt bilmattor för din Volvo

av senses.se

Att hitta rätt bilmattor till sin Volvo är inte alltid helt enkelt. Av den anledningen guidar vi dig här genom hela inköpsprocessen, samtidigt som vi ger dig viktiga tips och råd inför inköpet.

3 steg för att köpa bra bilmattor för din Volvo

 1. Välj rätt återförsäljare.
 2. Välj rätt typ av bilmatta.
 3. Betala för din order.

Nedan pratar vi mer om de steg som precis nämnts i större detalj.

1. Välj rätt återförsäljare

En stor återförsäljare i Sverige som många litar på är Bilmattor.com, där du bland annat hittar Bilmattor Volvo. De säljer samtliga av de typer av mattor vi nämner nedan. Utöver Bilmattor.com finns det även fysiska butiker som säljer bilmattor såsom Biltema och Mekonomen.

2. Välj rätt bilmatta till din Volvo

Det finns i huvudsak tre mattor att välja på till din Volvo:

 • Gummimattor. De är snygga, lätta att rengöra och hållbarheten är god. Dessa matt0r ger också din Volvos interiör ett bra skydd mot såväl vatten som lera och snö. 
 • Vinylmattor. Påminner om syntetisk plast och är i regel billigare än gummimattor. Det faktum att dessa mattor går att få i många olika färger är uppskattat bland konsumenterna.
 • Tygmattor. Dessa mattor är i regel mest påkostade, men de är samtidigt de mest lyxiga mattorna du kan skaffa till din Volvo. Mattorna finns i regel i material såsom nylon, berber eller velour och går att anpassa så de passar in perfekt i interiören på din Volvo. Den enda lilla nackdelen som finns med tygmattor (förutom det relativt höga priset) är att dessa mattor slits ut lite fortare jämfört med vinylmattor och gummimattor.

3. Betala för din order

När du valt den matta som passar bäst för din Volvo är det dags att betala för ordern. Du kan i princip alltid betala med:

 • PayPal
 • Swish
 • Klarna
 • Konto- och kreditkort

När du beställer bilmattor för din Volvo på nätet. En bra sak med att beställa bilmattor online är att e-butiken kan hålla nere på kringkostnader såsom personal och lager, vilket medför att du får bättre bilmattor till ett billigare pris.

Exempel på fördelar med bilmattor för din Volvo

 • Interiören förblir ren. Det är bra då en nyare Volvo inte är billig att köpa samt att interiören är lyxig, och således förtjänar att ge ett bra intryck till passagerarna.
 • Interiören blir lättare att städa. Att städa interiören blir en enkel match då golvmattor är lätta att få rena.
 • Andrahandsvärdet förblir högt. När interiören är i ett gott skick blir det lättare att få ett bra pris om eller när du säljer din Volvo till någon annan.
 • Interiören blir snyggare. Detta då det finns bilmattor för din Volvo som är bra mycket snyggare än att inte ha några mattor alls eller att ha original-mattorna. 

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_24]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.