Hem SpelPlaystation 4 / PS4 Recension: Red Dead Redemption – Remastered

Recension: Red Dead Redemption – Remastered

av Henric Brandt

Red Dead Redemption hade premiär 2010 och är en andlig uppföljare på Red Dead Revolver från 2004. Vi får följa den laglöse John Marston på hans äventyr i den amerikanska Westerns slutskede 1911. Likt Rockstar Games största storsäljare GTA V så är Red Dead Redemption ett open world-spel där du kan välja att göra vilka uppdrag du vill och i den ordning du vill. Det finns massor att upptäcka och när du har spelat igenom huvud-äventyret så kan du fortsätta att utforska världen i din egen takt.

Foto: ©2023 – Rockstar Games - Red Dead Redemption: Remastered - The plains.
Foto: ©2023 – Rockstar Games

Red Dead Redemption och uppföljaren Red Dead Redemption II är två av mina favoritspel. Dels för att jag alltid har drömt om att vara en cowboy på den vidsträckta fälten i ett laglöst Amerika, men även för att de båda är otroligt välgjorda i fråga om spelmekanik, miljö och story. Red Dead Redemption släpptes till Playstation 3 och Xbox 360 när det begav sig för 13 år sedan och då det går att spela spelet på nyare Xbox-konsoler så gick det inte att spela PS3 versionen på PS4.

Foto: ©2023 – Rockstar Games - Red Dead Redemption: Remastered - James Marsden in action.
Foto: ©2023 – Rockstar Games

I år så släpptes Red Dead Redemption: Remastered och denna version är konstigt nog utvecklad till Playstation 4 och går att spela på Playstation 5. Det känns lite udda tycker jag, då spelet direkt blir daterat igen. I nedan video finns det en genomgång på vad som har ändrats i spelet och visst det finns en hel del som är annorlunda, men det är inget som jag känner behöva kosta som ett fullpris-spel en gång till.

Ett mer logiskt erbjudande hade varit att de som äger originalet kan ladda ner uppdateringen för ett billigare pris och att andra som inte har haft spelet innan får betala ett högre (full)pris. För även om Red Dead Redemption har över ett decennium på nacken så känns det inte av i fråga om story och spelmekanik.

Eller så vill Rockstar sälja detta till oss ännu en gång till PS5…

Foto: ©2023 – Rockstar Games - Red Dead Redemption: Remastered - Friend of foe?
Foto: ©2023 – Rockstar Games

Ett plus är att zombie-expansionen Undead Nightmare ingår i priset. Det nästan lika stort som originalspelet med en härlig blandning av zombie-apokalyps och cowboys.

Foto: ©2023 – Rockstar Games - Red Dead Redemption: Remastered - the streets of a western town,
Foto: ©2023 – Rockstar Games

Red Dead Redemption som spel anbelangat är full pott och ett måste rakt igenom, men Red Dead Redemption: Remastered anser jag har fått alldeles för liten ansiktslyftning för att få kalla sig en remaster och även om Undead Nightmare ingår så är det en ganska saftig prislapp för ett över tio år gammalt spel.

Rockstar Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.