Hem SpelPC Recension: Xuan Yuan Sword 7
©Eastasiasoft Limited Silver

Recension: Xuan Yuan Sword 7

av Henric Brandt

Xuan Yuan Sword-serien började redan 1990 och nu – 30 år senare – är det alltså dags för den sjunde delen i serien. Denna gång tar du kontrollen över Taishi Zhao; en krigare som måste göra allt för att försvara sin familj i en värld där kinesiskt historia och mytologi vävs samman och verkligen allt kan hända.

Foto: © 2020 EastAsiaSoft - Xuan Yuan Sword 7 - dialog scen.
Foto: © 2020 EastAsiaSoft

Jag har inte spelat något av de tidigare spelen i Xuan Yuan Sword-serien, så jag kan inte jämföra hur del sju står sig mot de andra sex, men jag kan däremot säga hur det står sig mot andra spel i genren. Det jag imponeras över direkt så fort jag startar Xuan Yuan Sword 7 är hur otroligt vacker grafiken är. Miljöerna imponer och grafiken är överlag sanslöst snygg. Karaktärerna känns levande, ljuseffektererna känns realistiska och kontrasten mellan ljus och mörkt kunde inte se bättre ut. Jag spelade Xuan Yuan Sword 7Playstation 4 Pro och jag upplevde inget som helst lagg, eller annat otäckt. Laddningstiderna är inte heller särskilt långa, särskilt inte för ett spel i den här storleken.

Storyn är rik och avancerad och det är verkligen en omslutande upplevelse att dras in i Xuan Yuan Sword-världen. Jag kände inte att jag behövde bakgrundshistorien från de andra delarna i serien för att hänga med i vad som sker i spelet, men jag blev däremot sugen på att spela andra delar i serien just för att kunna fördjupa mig i mytologin.

Foto: © 2020 EastAsiaSoft - Xuan Yuan Sword 7 - rollspelsblad.
Foto: © 2020 EastAsiaSoft

Det här är ett ARPG (Action Role-Playing Game) och det finns ingen hejd på hur mycket du kan utveckla din avatar. När du talar med andra karaktärer så är det markerat vilken dialog som leder en vidare – men lyssna även på allt annat som sägs, för titt som tätt dyker det upp ledtrådar som är oumbärliga för din överlevnad.

Foto: © 2020 EastAsiaSoft - Xuan Yuan Sword 7 - Lägereld story.
Foto: © 2020 EastAsiaSoft

Det jag tycker är synd med Xuan Yuan Sword 7 är att kontrollerna känns lite bakvända. Du använder till exempel bumper-knapparna för att slåss och det leder till en del förvirring, då jag är väldigt van med att använda trigger-knapparna. Sen är det många gånger långa mellansekvenser och absolut att storyn är intressant och bra, men när du äntligen får kontroll över din avatar igen så kan det bli så illa att du går i tio sekunder för att sedan komma in i en lika lång mellansekvens igen…

Foto: © 2020 EastAsiaSoft - Xuan Yuan Sword 7 - episk fight!
Foto: © 2020 EastAsiaSoft

Sammanfattningsvis så är Xuan Yuan Sword 7 är supersnyggt och intressant ARPG, som verkligen står sig väldigt bra mot andra spel i genren – just för sin snygga grafik, coola story och rollspels-känslan. Det jag kände drog ner min spelupplevelse lite var den ganska tråkiga spelmekaniken med repetitiva fighter, långa cutscenens och alldeles för lite att göra emellan dessa på sina ställen.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.