Hem SpelPC Recension: Quadroids
Silver

Recension: Quadroids

av Henric Brandt

I Quadroids ska vi hjälpa den galne Roboctopus i hans strävan att bli galaxens härskare. Till vår hjälp har vi en armé av illasinnade robotar kallade Quadroids. I över 100 knepiga banor så ska vi undvika syrapölar, lasrar och alla typer av dödliga faror. Dina Quadroids är förbrukningsvaror, och nyckeln till din framgång kommer att vara din vilja att offra dem. En död robot kan skapa en nödvändig plattformsmöjlighet för att nå slutet av banan. Som ytterligare en twist spelar vi på fyra skärmar samtidigt och med hjälp av endast fyra knappar ska vi klara av uppgiften på så kort tid som möjligt.

Foto: ©2024 – Fabloo Games - Quadroids - Challenge in four frames one
Foto: ©2024 – Fabloo Games

Quadroids representerar allt jag älskar med plattformsspel. Det simpla kontra det genialiska. Robotarna promenerar hela tiden och har inget stopp förutom om de går in i en vägg och därmed vänder på sig. Vi har fyra skärmar som vi ser samtidigt så när din Quadroid lämnar en skärm kommer han in i en annan och då varje skärm styrs av olika knappar blir det snabbt utmanande.

Om jag till exempel börjar hoppa i vänster-nedre-skärm med vänster triggerknapp och när jag når toppen och kommer in i skärmen ovanför måste jag snabbt byta till vänster bumperknapp istället. Här gäller det verkligen att vara alert på allt som händer. Till en början är det bara en Quadroid som släpps ut per bana men ju längre in i spelet du kommer desto fler kommer ut samtidigt och då gäller det att hålla reda på dem.

Foto: ©2024 – Fabloo Games - Quadroids - Challenge in four frames Two
Foto: ©2024 – Fabloo Games

Nu är Quadroids tack och lov inte uppbyggt som Lemmings där det byggde på att du skulle rädda så många som möjligt. Här är det istället tvärtom att du ska använda dina robotar för att spetsa på spikar så andra kan gå över dem eller dränka dem i syra så du kan hoppa på dem till nästa sektion. Det som är extra utmanande är att du måste ha rätt timing på dina Quadroids för att de ska vara på rätt plats i rätt tid så du kan komma vidare.

Spelet tar precis lagom med tid på sig för att förklara grunderna och när de väl sitter är det upp till spelaren att hitta den snabbaste och bästa lösningen på problemet. Varje order du ger dina Quadroids räknas och ju färre ordrar du ger och ju snabbare du klarar av uppdraget desto bättre är det. Så omspelningsfaktorn är skyhög för man fastnar väldigt snabbt i att vilja skära ned på tiden och göra allt mer effektivt.

Grafiken är färggrann och härligt retro i både stil och form. Även musik och ljudeffekter känns helt rätt.

Foto: ©2024 – Fabloo Games - Quadroids - Challenge in four frames Three
Foto: ©2024 – Fabloo Games

Det enda som jag tycker är lite synd med Quadroids är att när väl genomgången är över blir svårighetskurvan otroligt brant och det kan verkligen kännas onödigt frustrerande till en början. Men det finns få saker som slår känslan av att äntligen komma förbi en svår bana så ge det tid.

Foto: ©2024 – Fabloo Games - Quadroids - Challenge in four frames four
Foto: ©2024 – Fabloo Games

Sammanfattningsvis vill jag verkligen rekommendera Quadroids. Det här är ett galet roligt och utmanande spel och med över 100 olika banor är det många timmars underhållning för en liten peng. Plus att omspelningsfaktorn är som sagt skyhög!

Fabloo Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.