Hem SpelPC Recension: Pro Evolution Soccer 2018
pes 2018 Silver

Recension: Pro Evolution Soccer 2018

av senses.se

PES 2018 kämpar i år, som vanligt, med att komma ikapp på flera områden mot FIFA 18: menyerna är fortfarande fula och föråldrade, kommentatorerna är förvisso något bättre än tidigare, men ändå för upprepande och ibland helt fel ute i sina analyser (vi körde värsta hawaii-matchen och fick kommentaren ”everyone is on their feet and very focused” – flera gånger!). Grafiken, som skalar upp till 4K på PS4 Pro men saknar HDR på PS4 Pro, är väldigt mjuk och fin i animationerna; när två spelare krockar i en huvudduell så jublar man åt hur snyggt det är. Men ansiktsmodellerna är något plastigare och mindre övertygande än konkurrentens (Konami meddelade i dagarna att man inleder samarbete med Arsenal för att få till ”bättre ansiktsmodeller”).

pes 2018

Det finns inget egentligt enspelarläge (annat än de klassiska, bland annat Become a Legend) och online-funktionen är mindre stabil än EAs. Och eftersom färre spelar PES än FIFA blir också matchningen något långsammare (undantaget FIFA 18 på Nintendo Switch, som är en väldigt begränsad online-upplevelse där du inte kan utmana vänner över nätet till exempel, utan bara lokalt). Att PES 2018 fortfarande har så få licenser gör också att inlevelsen från FIFA 18 uteblir i samma utsträckning, även om man kan ladda ned inofficiella patchar som fixar till lagen och spelarnas namn, samt deras ansikten och tröjor.

Men – på en enda punkt slår PES 2018 FIFA 18. Och det är den viktigaste punkten av alla visar det sig: spelkänsla. PES har länge haft ett otroligt driv och flyt sin sin fotboll, där spelarna känns både pigga, intelligenta och kreativa. Här sker fortfarande saker man aldrig riktigt sett eller räknat med förr och tillfredsställelsen i att göra ett spektakulärt mål, som är en på miljonen, är fortfarande oöverträffad.

pes 2018

Så det blir till att konstatera att matchen FIFA 18 mot PES 2018 är som en match mellan Holland och Island. På pappret sitter Holland på alla fördelar och gör individuellt makalösa saker på planen. Men från ingenstans kommer en isländsk våg av kreativitet, laganda och kärlek till spelet som till slut slår Holländarna med ett klart och tydligt måls skillnad – kanske på övertid? FIFA 18 är ett bra spel och har egentligen alla fördelar… utom en. Och i vår bok är det den enda fördelen som ändå gör PES 2018 till det bättre fotbollsspelet i år; det är helt enkelt roligare fortboll att spela. Och det måste väl ändå vara huvudsaken?

 

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.