Hem SpelPC Recension: FIFA 18
fifa 18 Silver

Recension: FIFA 18

av senses.se

FIFA 18 bjuder i år på ett gäng grymma och några mindre lyckade uppdateringar. På plussidan blir det makalöst roliga enspelarläget The Journey, förbättrat i år (det slutade ju lite tvärt i FIFA 17…), samtidigt som man lagt in smarta spelförbättringar såsom superenkla och smidiga byten under ”dödtid” i matcherna och även automatiskt dribblande från spelarnas sida. Presentationen är som vanligt helt strålande och det gäller såväl grafik som de överlägsna kommentatorerna, som både känns smarta och levande. Spelet presenteras i knivskarp 4K med sprudlande HDR-färger på PS4 Pro och vi återkommer  snart om hur det förbättrats på Xbox One X inför premiären av maskinen, då vi också testar en mängd andra X-förbättrade spel.

FIFA 18 – fortfarande bäst presentation som helhet (grafik, ljud och känsla av tv-match)

På minussidan har man valt att i år slå av på tempot – rent bokstavligt. Detta kanske kan ge mer ”realism” och tid för taktiskt tänkande, men det drar också ned pulsen i upplevelsen som helhet. Spelet känns trögare och mer tungrott, även om det också blixtrar till i fråga om spännande situationer och snygga anfall. I avdelningen fysiskt spel och utmaningar ligger FIFA 18 också en bit efter PES 2018, där spelarna känns mer aggressiva och öppna för kroppskontakt, medan de i FIFA 18 oftare trevar att gå in i närkamper med hela sin tyngd – vilket gör försvarsspelet svårare. Innan patchen var det också lite för lätt att göra mäl, något som gav en känsla av slump till det hela (men det är som sagt förbättrat nu).

fifa 18 ronaldo

Så det blir till att konstatera att matchen FIFA 18 mot PES 2018 är som en match mellan Holland och Island. På pappret sitter Holland på alla fördelar och gör individuellt makalösa saker på planen. Men från ingenstans kommer en isländsk våg av kreativitet, laganda och kärlek till spelet som till slut slår Holländarna med ett klart och tydligt måls skillnad – kanske på övertid? FIFA 18 är ett bra spel och har egentligen alla fördelar – utom en. Och i vår bok är det den enda fördelen som ändå gör PES 2018 till det bättre fotbollsspelet i år; det är helt enkelt roligare fortboll att spela. Och det måste väl ändå vara huvudsaken?

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.