Hem Teknik / PrylarBild Panasonic satsar på fler tv-modeller 2021
panasonic tv 2021

Panasonic satsar på fler tv-modeller 2021

av senses.se

Presentationen från den japanska jätten som ägde rum i veckan skedde såklart virtuellt, men nyheterna var många. Förutom OLED- flaggskeppet JZ2000 som vi skrivit om tidigare stöder HDMI 2.1 fullt ut och som vi naturligtvis testar senare i höst (alla Playstation 5– och Xbox Series X-spelares dröm-tv?) så släpper man också första halvan av 2021 tre nya modeller LCD-apparater (JX940, JX850 och JX800) där JX940/970-modellen får stöd för HDMI 2.1 fullt ut (senare via firmware, då standarden fortfarande är väldigt ny) och tv:n blir även den första LCD-modell som får Panasonics bildprocessor HCX Pro AI, vilket kanske kan betyda mer för bildkvaliteten än avsaknaden av lokala zoner som kan släckas ned? JX800 får Android-gränssnitt, något som är välkommet tycker vi och det betyder bland annat att appar som Disney+ kommer att finnas inbyggt, eller enkelt kunna laddas ned, i dessa modeller från början (de större modellerna behåller MyHomeScreen-konceptet, vilket inte är hela världen i och för sig med alla mediaspelare och konsoler därute).

En annan nyhet är att Panasonic breddar storlekarna, från att ha haft fokus på 55 och 65″ så kommer nu modeller från 48″ upp till 75″ tum. 75″ kommer av prisskäl bara som LCD och i modell JX940, vilket blir ett intressant alternativ för dig som vill ha HDMI 2.1 men samtidigt fokusera på största möjliga bildyta framför absolut bäst återgivning (som OLED ger).

panasonic dp-ub9000 recension
Kungen av UHD 4K-spelare får en uppfräschad modell till sommaren. Foto: Panasonic

Med tanke på hur bra streamingtjänsterna går så är det inte alla som förstått ”vitsen” med UHD 4K-film på fysisk (Blu-ray) media – men tro oss att när du väl upplevt det kommer du inte vilja titta på annat frivilligt när alternativ finns. Panasonics UHD 4K-spelare UB9000, som är referensspelare på senses fortfarande, kommer i ”uppfräschad” version med samma namn men ett nytt chip för ljud. Vad detta innebär exakt får vi chans att återkomma till mot sommaren när spelaren släpps, men det verkar i nuläget inte röra sig om stöd för DVD-Audio eller SACD.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.