Inför två efterlängtade funktioner som saknades på förra årets toppmodell.

Panasonic JZ2000 är den logiska efterföljaren på den, just nu, bästa OLED-tv:n i fråga om bildkvalitet därute: Panasonic HZ2000 – modellen vi använder som referens här på senses i vårt dagliga testande. Tyvärr stödde HZ2000 inte VRR (Variable Frame Rate) och samtidigt hade 2020-års OLED-paneler haft problem med spelfunktioner som just VRR (som inte ännu finns i så många Xbox Series X– och Playstation 5-spel) samt så var 120Hz-lösningen heller inte helt optimal via BFI (som även LG CX kör).

JZ2000 får, som väntat, både stöd för VRR och 120Hz (HFR – High Frame Rate – vilket borde innebär 120Hz) och en hel del “auto-optimering” av diverse bildlägen tack vare en ny “AI-processor” (en utveckling av deras HCX-chip), vilket vi anser är helt rätt väg att gå (bara för att man kan kalibrera i oändlighet är det inte nödvändigtvis kul eller roligt för plånboken att göra det). Topp-modellen kommer även utrustas med ett extra par, sido-riktade Atmos-högtalare för ännu bättre och mer omslutande ljud. Slutligen utvecklar man stödet ytterligare för HDR10+ genom HDR10+ Adaptive (motsvarigheten till Dolby Vision IQ). Det kommer även mindre uppdateringar till MyHomeScreen, som alltså blir kvar och inte ersätts av Android TV som på vissa andra LED-modeller från bolaget (ingen inbyggd Chromecast heller, som vi hade hoppats på).

Fler detaljer kommer i mars, detta var förhandsinfon från CES. senses kommer givetvis med ett test av Panasonic JZ2000 senare i höst när modellen släpps på den svenska marknaden. Kanske finns då även faktiskt mer material att testa den med, i fråga om både spel och möjligtvis film (kommer vi kunna se exempelvis Gemini Man i rätt antal bildrutor native? Blir spännande att få reda på).