Hem Film & TV Vi har sett: Once Upon a Deadpool

Vi har sett: Once Upon a Deadpool

av Henric Brandt

Att jag diggar Deadpool och Deadpool 2 torde vara täckt i detalj i min recension av tvåan, så när jag fick nys om att en ”barnvänlig och snäll version” av Deadpool 2 med namnet Once upon a Deadpool skulle dyka upp lagom till jul så var det givet att jag skulle se min favorithjälte på duken en gång till. Sen det faktum att inkomster från denna visning går till insamlingen Fuck Cancer (nu omgjort till Fudge Cancer) gör inte saken sämre.

Fred Savage som spelar sig själv, har blivit kidnappad av Deadpool och han tvingar Savage att lyssna på sagan om Deadpool 2. Det här är helt klart det som är bäst och roligast i den nya versionen Tyvärr så är nästan alla dessa nya scener med i Youtube-trailarna som släppts, men det finns även en längre, riktigt rolig sekvens där Fred Savage berättar om att han vill slåss med Matt Damon och några guldkorn till. Fred Savage är idag mer etablerad som regissör än skådespelare, men han har en riktigt skön komisk timing och i äkta Deadpool-anda så driver han lika hårt med sig själv som med allt annat. Filmbolaget 20th Century Fox får ett par rejäla kängor och många saker som vi nördar har klagat på tas upp.

Rummet är i detalj återskapat efter Fred Savage barnrum i Bleka dödens minut (The Princess Bride 1987).

Utöver ovanstående inslag är detta vanliga Deadpool 2, utan blod och svordomar. Filmen fick ett väldigt konstigt tempo på grund av att de har klippt om och bort stora delar av den våldsamma början och därmed så känns filmen konstigt stressad rakt igenom. Jag hade hoppats på att de hade gjort något humoristiskt med hur de klippte bort våldet – men det är bara borta och lämnar ett stort tomrum efter sig. Den här franchisen behöver verkligen sin barnförbjudna R-rating, inget annat funkar riktigt. Får ni möjligheten att se den, sitt kvar hela sluttexten i så fall. För då får ni dels veta hur det går för stackars Fred Savage och en superfin minnesfilm som hedrar nyligen bortgågne Marvel-pappan Stan Lee (1922-2018)

Även om det inte var den helhetsupplevelse jag hade hoppats på, så ska distributörerna ändå ha en eloge för att den fick premiär i Sverige för det var extremt roligt att ha sett den på stor duk. Dock hann inte Once Upon a Deadpool åldersbestämmas av censuren i Sverige, så här fick den samma åldersgräns som förut, alltså 15 år trots att den är omklippt till familjevänlig version.

Tyvärr verkar det som att den endast visades igår, den 12 December (2018) men vem vet – om det var många som såg den igår så kanske den får ett par tider till?

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.