Hem Film & TVBlu-ray Recension: Meg 2 – The Trench

Recension: Meg 2 – The Trench

av Henric Brandt

I Meg 2: The Trench så leder Jonas Taylor (Jason Statham) ett forskarlag på en dykning till de djupaste delarna av havet. Deras resa utvecklas till kaos när hänsynslös gruvdrift hotar deras uppdrag och tvingar dem in i en strid för överlevnad. Konfronterade med kolossala megalodoner och obevekliga miljöförstörare måste forskarna överlista och fly från sina skoningslösa motståndare i en kamp mot klockan.

När jag recenserade första filmen The Meg som släpptes 2018 så störde jag mig på att filmen inte riktigt visste vilken fot den skulle stå på. Ska det vara realistiskt drama eller fullt ut en popcorn-rulle? Meg 2: The Trench lider istället av det faktum att ingenting är realistiskt och därmed faller spänningsfaktorn till mer eller mindre noll.

Sedan undervattensfarkosten Titan imploderade i juni i år (2023) så har det nog aldrig varit så många människor som faktiskt vet vad som händer med trycksatta-fordon under vattnet och hur farligt minsta lilla skada kan vara. Nu visste ju inte filmskaparna att det skulle ske en olycka i verkligheten när de gjorde filmen, men de hade kunnat lägga ner lite tid på att försöka göra något hyfsat realistiskt i alla fall för att öka spänningen. Jag ska inte avslöja exakt vad som sker nere i en undervatten-byggnad för det skulle spoila filmen för mycket, men det är så urbota dumt att jag kroknar.

När sedan det dyker upp landlevande djur som tydligen både kan andas i vattnet och i luft, även då de kommer från den djupaste delen av havet, så har min hjärna redan lämnat in och lämnat mig ensam.

Jason Statham är ändå behållningen med filmen, och det finns helt klart sekvenser som är både lite nervpirrande och välgjorda, men i det stora hela är den här filmen så otroligt dum att det är svårt att uppskatta de bra bitarna.

UHD-utgåvan uppvisar perfekt bild med 2160p och Dolby Vision. Framför allt undervatten-scenerna med explosioner och andra ljuskällor i mörkret ser helt fantastiskt ut. Ljudet i Dolby Atmos är fullpackat med surround-ljud och det trycker till ordentligt i actionsekvenserna. Det är extra kul med allt som man hör krypa och/eller simma runt huvudet på dig! Det finns även en del extramaterial på skivan vilket alltid är ett plus.

Sammanfattningsvis så är Meg 2: The Trench en extremt dum film med en helt otroligt orealistisk handling, men tack vare Jason Statham och en fin UHD-utgåva så blir det ändå en underhållande filmupplevelse.

SF Studios  skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.