Hem SpelPlaystation 4 / PS4 Recension: LEGO Marvel Collection
Guld

Recension: LEGO Marvel Collection

av Henric Brandt

Premiärdatumet för Marvels Avengers: Endgame närmar sig med stormsteg och lagom till detta kommer LEGO Marvel Collection, som är en vansinnigt prisvärd samling LEGO Marvel-spel. Jag har redan recenserat LEGO Marvel Super heroes 2 och gav spelet en åtta i betyg.

LEGO Marvel Collection innehåller, förutom i ovan nämnda LEGO Marvel Super Heroes 2, även LEGO Marvel Super Heroes och LEGO Marvel Avengers, plus en hel radda DLC med banor och figurer.

lego marvel collection

LEGO Marvel Super Heroes är det äldsta spelet i samlingen och hade premiär redan 2013, men det känns inte av tycker jag: spelmekaniken, rösterna och uppdragen är välgjorda och underhållande. Det var flera gånger som jag verkligen fick fundera på lösningen, innan jag kom vidare. Det är faktiskt till och med nästan riktigt svårt på sina ställen.

lego marvel collection

LEGO Marvel Avengers följer handlingen i Avengers: Age of Ultron ganska mycket till punkt och pricka, men med vissa LEGO:fierade utsvävningar. Jag har lite svårt för spel som är kopplade till filmlicenser. Oftast har spelskaparna kortare tid att göra klart spelet och då blir kvalitén lidande. Detta blir extremt tydligt i The LEGO Movie Videogame som är baserat på LEGO filmen 2. Jag blev dock riktigt positivt överraskad av LEGO Marvel Avengers för det här kändes inte alls stressat, med välgjorda banor och en koppling till filmförlagan som känns genuin och oansträngd. Sen gillar jag färgskalan också, som är mer dämpad och cool.

lego marvel collection

Sammanfattningsvis så är det här en vansinnigt underhållande samling, helt klart bättre än LEGO Harry Potter Collection som i och för sig endast är tre år äldre än det äldsta spelet i LEGO Marvel Collection – men på de tre åren hände det mycket. Bland annat så fick LEGO-figurerna röster och grafiken fick sig en rejäl boost i fråga och ljus och skuggor. Sen, som grädde på moset, tillkommer alla extra-banor och figurer (bland annat Captain Marvel) till LEGO Marvel Collection vilket ger slutbetyget ett givet ”måste” för alla LEGO och/eller Marvel fans!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.