Hem SpelPC Första intryck: Kredolis

Första intryck: Kredolis

av Henric Brandt

Efter ett skeppsbrott så flyter vi iland på en – till synes – öde ö. Men väldigt snart visar det sig att så inte är fallet. En bortglömd civilisation med massor av hemligheter finns att upptäcka: var tog alla vägen som började undersöka öns hemligheter? Det är många frågor och få svar, åtminstone till en början i Kredolis.

Kredolis slår an på flera plan dels får jag en skön Lost-känsla, för precis som med TV-serien så är ön proppfull av mystik och spännande byggnader. Sen så påminner Kredolis mig även en hel del om det klassiska spelet Shivers, som hade premiär 1995 och det finns även flera beröringspunkter med The Witness.

Grafiken är ren och snygg, med fina ljuseffekter. Spelskaparna har valt att spelet ska ha en lite mer animerad look vilket fungerar väldigt bra. Det enda som störde mig lite var att även om grafiken är i förhållandevis enkel i jämförelse med andra spel så blinkade ändå texturer fram i horisonten. Det kan i och för sig vara en bugg i demot som jag fick testa och inte i det färdiga spelet.

En annan sak som också störde mig lite var att jag inte kunde spela Kredolis med handkontroll, utan enbart med mus och tangentbord. Vilket givetvis fungerar bra men jag vill ändå ha möjligheten att använda handkontroll, för efter över 20 år av konsol-spelande så är jag bättre med handkontroll än med mus och knappar.

Demo-versionen klarade jag av på runt 20 minuter ungefär och taskigt nog så slutar det precis när det börjar bli intressant – så om resten av spelet håller samma kvalitet så är det här ett självklart måste för alla pussel- och mysterie-fans där ute. Så för ungefär samma slant som en lite finare lunch så kan du uppleva en hel ö full av hemligheter!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.