Hem Film & TVBlu-ray Recension: Guardians of the Galaxy – Vol. 3 (UHD)
Guld

Recension: Guardians of the Galaxy – Vol. 3 (UHD)

av Henric Brandt

Då jag redan har recenserat Guardians of the Galaxy – Vol.3 när den gick på bio så kommer den här recensionen koncentrera sig på UHD-utgåvan.

Guardians of the Galaxy – Vol.3 är den trettioandra MCU (Marvel Cinematic Universe) filmen i ordningen och är även den filmen som fick mig att faktiskt ge Marvel en ny chans. För det har verkligen blivit alldeles för många filmer per och år och ingen av dem försöker att ens berätta en engagerande story. Det finns inga utmaningar och inga konsekvenser.

Guardians of the Galaxy – Vol.3 är till och med snäppet bättre andra gången jag såg den och det här är helt klart den mest emotionella filmen i hela MCU. Precis som jag tog upp när jag hade sett den på bio så är inte filmen perfekt. För tyvärr så är filmskaparna lite väl förtjusta i Bautistas porträtt av Drax och det är både en och två gånger som en del skämt dras ut på alldeles för länge och upprepas för ofta. Fast i övrigt så finns det verkligen ingenting att klaga på. Till och med effekterna ser bättre ut än i de andra filmerna.

Bilden presenteras i 2160p med HDR vilket ger bilden en härlig lyster och perfekt färgåtergivning. Vissa sekvenser är i IMAX format och då vidgas bilden från 2:39:1 till att fylla hela skärmen. Detta sker under vissa actionscener och i slutstriden. Det finns verkligen ingenting att klaga på, högbitrate gör att bilden aldrig laggar, inte ens i snabba panoreringar och det finns inga spår av blödning eller andra komprimerings artefakter.

Ljudet presenteras i Dolby Atmos och även om det är väldigt välgjort med massor av surround-effekter så är det väldigt lågt mixat. Jag var tvungen att dra upp ljudet nästan 10db för att komma i närheten av samma volym som jag är van med. När volymen väl är fixad så finns det inget att klaga på.

UHD-utgåvan innehåller även en hel del extramaterial som är både kul och informativt. Det jag är mest glad över är att det finns ett kommentar-spår med regissören James Gunn där han går ännu mer in på djupet om processen att skapa filmen.

Sammanfattningsvis så är och förblir Guardians of the Galaxy – Vol.3 ett måste. Det här är helt klart en av de bästa filmerna i hela MCU och det kommer bli riktigt svårt att toppa detta.

SF Studios skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.