Hem Film & TVBlu-ray Grattis – ni belönas med Nyckeln till Frihet!

Grattis – ni belönas med Nyckeln till Frihet!

av Fredrik Johansson

Den har kallats världens bästa film och enligt IMDb:s topp 250 så är den (fortfarande det), vad vår recensent tycker får ni veta så fort posten behagar komma ikapp på utskicken från innan jul (senast idag dök det det upp ett God Jul-kort på redaktionen…. 7 januari. Bättre sent än aldrig?).

Vår Shawshank Redemption-tävling var det många som ville vara med i och förslag på världens bästa filmer, genom tiderna, var faktiskt just Shawshank Redemption och Gudfadern (som slåss om topplatserna även på IMDb) men också Tom Hanks-klassikerna Sömnlös i Seattle och Forrest Gump, Sagan om Ringen, Monty Pyhtons tokroliga Life of Brian, Dirty Dancing, Aaron Sorkin-skrivna rättegångsdramat På Heder och Samvete med Cruise, Nicholson och Demi Moore, Hitchcocks skräckklassiker Psycho, Gökboet, Schindler’s List och Marvel-filmerna Guardians of the Galaxy och Deadpool (numera Marvel). Bland de mer ovanliga förslagen var Bröderna Marx En kul grej hände på väg till forum, ryska guldpalmsvinnaren Come and see och en hemproducerad, icke-namngiven, svensk slasher… En härlig samling filmklassiker som du lätt kan skriva upp på din ”att se”-lista, om du saknar någon lucka i den cineastiska allmänbildningen! :)

Juryns val av vinnare föll denna gång på:

  1. Göran Karlsson, Kvissleby
  2. Jenny Isaksson, Linköping
  3. Christian Sjöblom, Ödeshög

Stort grattis till er, filmen kommer snart på lådan, så fort PostNord är ikapp på sina utskick (innan påsk då, förhoppningsvis). Stort tack till alla som tävlade och Warner Bros som ställde upp med priser. Håll utkik efter nästa tävling som går av stapeln i veckan!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.