Hem SpelPC Recension: The Forest Cathedral

Recension: The Forest Cathedral

av Henric Brandt

I The Forest Cathedral så är vi en forskare som undersöker hur naturen tar skada av det farliga insektsmedlet DDT. Historien är inspirerad av historien om den verkliga forskaren Rachel Carsons arbete med att dokumentera och visa vilka skadorna på omgivningen som DDT har. I denna dramatisering så besöker vi en ö som innehåller många hemligheter och under spelets gång så inser vi att allt inte är som det ser ut att vara. Till vår hjälp har vi Lille Mannen (Little Man) som hjälper oss att lösa olika pussel. 

Foto: ©2023 – Whitethorn Games - The Forest Cathedral -The forest.
Foto: ©2023 – Whitethorn Games

The Forest Cathedral är inte likt något annat spel jag någonsin spelat. Till en början så kände jag att grafiken var extremt föråldrad och kändes väldigt lågupplöst men ju längre in i storyn som jag kommer så glömde jag av de tekniska detaljerna mer och mer. Det här är ett spel med många lager och spelutvecklarna har verkligen lekt med olika genre av grafik. Mestadels är spelet i FPS-format och miljöerna är stora och fulla av överraskningar. Alla telefonsamtal och radiosamtal är gjorda med retro-grafik som inte alls matchar resten av spelet. Men på något dramaturgiskt konstigt vis så fungerar det ändå. 

Foto: ©2023 – Whitethorn Games

Den tredje och mest udda detaljen med The Forest Cathedral är att i alla pussel för att ta oss vidare – slå igång el, öppna en dörr, lyfta en bom eller vad det nu kan vara – så görs det via att vi spelar ett plattformsspel med Little Man. Det här leder till ännu ett skifte i narrativet och helt plötsligt så faller de andra udda detaljerna på plats. 

Foto: ©2023 – Whitethorn Games - The Forest Cathedral - The Search.
Foto: ©2023 – Whitethorn Games

The Forest Cathedral är som sagt inte likt något annat jag någonsin spelat. Delarna var för sig känns igen, men ihopsättningen känns väldigt annorlunda och unik. Storyn är engagerande och att det finns en verklig berättelse i botten gör det hela ännu mer intressant. 

Jag spelade The Forest CathedralXbox Series S och upplevde föga överraskande inga problem med prestandan. Spelet är som sagt inte särskilt avancerat eller tungt för en så pass kraftfull maskin så grafik-mässigt flyter det perfekt. 

Det som är synd är att vissa av Little Man-pusslen är onödigt svåra och du kan inte komma vidare om du inte löser dem på rätt sätt. Spelet är också väldigt linjärt och känns därmed ganska trångt. 

Foto: ©2023 – Whitethorn Games - The Forest Cathedral - Little man is back.
Foto: ©2023 – Whitethorn Games

Sammanfattningsvis så är Forest Cathedral verkligen inte ett spel för alla, men det är välgjort och ganska unikt. Så även om det inte blir en rekommendation så vill jag ändå ge det en liten puff så fler spelare hittar denna udda lilla tingest. 

Whitethorn Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.