Hem LjudHörlurar Test: Epos H3 Hybrid
Silver

Test: Epos H3 Hybrid

av Henric Brandt

Epos H3 Hybrid är allt-i-ett och blir därmed ett par riktigt mångsidiga hörlurar. För det första så är de både trådade och kan köra trådlöst via Bluetooth, vilket gör att de fungerar lika bra till Playstation, Xbox, PC, mobiltelefon, plattan eller till din Nintendo Switch. EPOS H3 Hybrid har riktigt lång batteritid på över 40 timmar enligt tillverkaren, vilket stämmer ba med verkligheten då jag testade så klockade jag 43 timmar på en laddning.

Foto: senses.se - Epos H3 Hybrid - Helbild hörlurarna med utfälld mick.
Foto: Senses.se

Micken är gedigen, vridbar och går lätt att placera på ett behagligt avstånd från munnen. När den är vikt uppåt är den avstängd, automatiskt. Något som är en riktigt fiffig funktion är att du lätt kan ta bort micken också; fästet är nämligen magnetiskt och därmed minskar det förslitning som kan förstöra kopplingen. En liten skyddslucka medföljer som du kan sätta dit för att dölja hålet. Det är lite synd, tycker jag, att luckan är helt lös då det är lätt att tappa bort den lilla tingesten. Det som däremot är riktigt coolt är att det finns en sekundär mick som du kan använda när den stora micken är borttagen. Så vips har du ett par smidiga och snygga lurar till lite mer vardaglig användning, utan den förlängda gaming-micken.

Foto: senses.se - Epos H3 Hybrid - Närbild hörlurarna med borttagen mick.
Foto: Senses.se

I övrigt andas lurarna, som tidigare, kvalitet. De sitter skönt – även om jag kan tycka att hörselkåporna är lite i minsta laget – så har de ändå skön passform. De känns förhållandevis lätta och går att ställa in, även till mitt ganska stora melonhuvud.

Först ut i mina tester så kör jag lite musik (via mobiltelefonen). Ett enkelt knapptryck på bluetooth-knappen på hörlurarna så dyker de upp i listan över tillgängliga enheter och går lätt att para ihop. Jag kör, min vana trogen, Aviciis Heart upon my Sleeve och drar upp volymen med den smidiga volymkontrollen på ena hörselkåpan.

Foto: senses.se - Epos H3 Hybrid - Närbild luckan och knappar.
Foto: Senses.se

Epos visar i sedvanlig stil vart skåpet skall stå. Det är verkligen kristallklart ljud man får här och när basen kickar in så är den djup men samtidigt inte överdriven. Mitt i testet ringer en vän och jag viker ned micken (hade den stora micken monterad) och trycker på bluetooth-knappen igen, som även fungerar som svarsknapp. Det låter lätt men tyvärr är det inte superlätt att hitta den ganska lilla, tunna och inte alltför räfflade knappen. Rösten i andra änden är stadig och tydlig och även då jag stod i en ganska bullrig miljö så hörde jag honom klart och tydligt och han hörde även mig utan minsta problem.

Foto: senses.se - Epos H3 Hybrid - Närbild Bluetooth knapp.
Foto: Senses.se

Nästa test är lite online-spel och jag kopplar in Epos H3 Hybrid till kontorets Xbox One X och kör lite Lemnis Gate, vilket låter alldeles utmärkt. Till Xbox får jag nu, för första gången, koppla in kabeln och köra lurarna i trådat läge. Det som är lite irriterande däremot är att hörlurarna måste vara påslagna och drar därmed ström, även inkopplad med sladd alltså. Det kändes lite ovant, men har med den inbyggda förstärkaren att göra (lite som Blue Microphones hörlurar). Spelljud och dialog låter klockrent och då lurarna som sagt är bekväma och lätta så kan du spendera många timmar med dem på innan de börjar känns av.

Sammanfattningsvis så är Epos H3 Hybrid helt klart värda en varm rekommendation. Det här är verkligen ett par mångsidiga hörlurar, som inte går av för hackor!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.