Hem TVApple TV (tvOS) Disney Infinity 3.0 – nytt play set och figurer att önska av tomten

Disney Infinity 3.0 – nytt play set och figurer att önska av tomten

av senses.se

Disneys senaste utgåva av Infinity (3.0) fortsätter sitt segertåg och kommer med såväl en massa nya, häftiga figurer såväl som ett helt nytt playset och ett smart, nytt inslag som heter Toy Box Games och öppnar upp intressanta cross-over-möten, såväl som nya genrer att spela.

disney_infinity_3_rise_against_the_empire

Vvill du läsa mer om Disney Infinity 3.0 och dess startpaket så klicka här för en fullständig recension.

Om vi börjar med det nya play setet – Rise against the Empire – som kommer med kultfigurerna Luke och Leia Skywalker och utspelar sig i princip kring femte och sjätte Star Wars-filmerna, Empire Strikes Back (Rymdimperiet slår tillbaka) och Return of the Jedi (Jedins Återkomst). Play sets har länge varit Infinitys stora behållning för oss, icke-Minecraft-byggargenerationen och det kan inte bli så mycket häftigare än Star Wars, världens kanske bästa mytologi. Rise of The Empire behåller alla sköna inslag från förra play setet (Twilight of the Republic), med ikoniska platser och minnesvärda scener från filmen som man nu får spela. En av höjdpunkterna denna gång är när man får flyga sin X-Wing genom Dödsstjärnan, delta i intensiva dog fights och slutligen träffa exakt rätt med torpederna och spränga den. Gåshud!

Attacken mot Dödsstjärnan är en av de coolaste inslagen i nya play setet!

Attacken mot Dödsstjärnan är en av de coolaste inslagen i nya play setet!

Bland de nya figurerna med Star Wars-tema så är Luke Skywalker vår klara favorit. Han är snabb, mångsidig (kan båda skjuta och slåss med ljussabel) och har bra uppgraderingar. Tätt följd är han av skurkarna Darth Vader och Darth Maul (den kanske bästa skurken ever? Stora behållningen med Phantom Menace i alla fall), som i egenskap av Siths (mörka Jedis) har riktigt coola attacker och den mörka sidan av kraften till sitt förfogande. Det är kul att få spela som Han Solo, Leia (som kickar stjärt bäst av alla) och Chewies underbara läten också, såklart och en sann samlare och Star Wars-fan kan inte missa att ha alla dessa figurer i sin samling.

star-wars-disney-infinity

Andra figurer som släpps samtidigt, som dock inte kan användas i Star Wars, är Hulkbuster (stora Ironman från Avengers 2: Age of Ultron) och superskurken Ultron himself. Hulkbuster är sjukt ball och maffig, likt gamla Hulken från Infinity 2.0 och Ultron är en figur som bland annat kan uppgraderas med auto-healing. Dessa figurer kan du med fördel använda i något som heter Toy Box Games och kommer i två versioner: Toy Box Speedway och Toy Box Takeover. Dessa är en slags mini-play set som förvandlar din toy box till genrespel. Speedway är racing-inriktat som man kanske hör och introducerar lägen som tidsutmaningar, flerspelarrace och battles. Takeover handlar om den onde superskurken Syndrome som tagit över din toy box och skapat världar med massa fiender du måste kämpa igenom. I båda dessa lägen kan du använda alla dina Infinity-figurer helt fritt (eftersom det är del av toy boxen) och även om racingen är kul och påminner lite om Mario Kart så är det Takeover som var vår favorit. Här kan du lätt levla upp dina Infinity-figurer och låta dom slåss mot bakgrund av till exempel Pirates of The Carribean och skurkarna från det universumet. För priset av en enda Infinity-figur (ca 149 kr) är båda dessa Toy Box Games varmt rekommenderade att inskaffa och expandera din Infinity 3.0-upplevelse.

Toy Box Takeover är bra röj för en eller flera spelare.

Toy Box Takeover är bra röj för en eller flera spelare.

Nu väntar vi spänt på The Force Awakens play setet och figurerna som släpps med det 18:e december (plus Bobba Fet, såklart), lagom till att filmen Star Wars VII: The Force Awakens har premiär på bio. Det blir nog en ännu mer Disney-jul än vad vi är vana vid i år…

Toybox-games-speedway

Toy Box Speedway

 

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.