Hem LjudHörlurar Test: Creative Outlier PRO (TWS)
Silver

Test: Creative Outlier PRO (TWS)

av Henric Brandt

True Wireless (TWS) har blivit populärare än någonsin och det finns verkligen en uppsjö av olika True Wireless-hörlurar. Jag kom i kontakt med konceptet för första gången för ett par år sedan då jag recenserade Epos GTW 270 Hybrid. Dessa supersmå hörlurar, med överraskande bra och klart ljud i en liten smidig ask. Sedan dess har jag testat flera olika modeller från till exempel Skullcandy som har varit i en helt annan prisklass men fortfarande väldigt bra… förutom på en sak: Bas.

Foto: Senses.se - Creative Outlier PRO - Närbild ask utdragen.
Foto: Senses.se

Jag öppnar kartongen till Creative Outlier PRO (uppföljarna till de gamla redaktionsfavoriterna Creative Outlier Gold) och många intryck rusar in samtidigt. Ladd-asken med sina 8 x 4.5cm förefaller gigantisk i jämförelse med många andra TWS-fabrikat. Jag sätter dem direkt på laddning så att jag kan testa dem ordentligt.

Foto: Senses.se - Creative Outlier PRO - Närbild hörlurarna utanför asken.
Foto: Senses.se

Det går att ladda Creative Outlier PRO trådlöst genom att bara lägga dem på en ladd-platta (denna ingår ej) men personligen har jag aldrig sett en fördel med det och den extra sekunden det tar att sätta i en sladd har aldrig vägt upp tidsförlusten och kostnaden av att köpa en qi-laddplatta. Något jag direkt gillar är att man kan se hur mycket asken är laddad och även hur status är för de individuella hörlurar. Det har jag inte sett på någon annan version av TWS-hörlurar som jag recenserat tidigare.

Foto: Senses.se - Creative Outlier PRO - Närbild ladd indikator
Foto: Senses.se

När Creative Outlier PRO är färdigladdade så öppnar jag asken, eller snarare försöker öppna asken. Den inre delen skjuts ut åt sidan och därmed kan du komma åt lurarna. Det finns två saker som stör mig lite och det ena är att det finns ingen indikation på vilken sida du ska trycka ut själva asken. Hade det funnits en liten fördjupning för tummen så hade det varit mycket lättare. Självklart så lär man sig det ganska fort, men det är fortfarande att jag både en och två gånger trycker på fel sida. Det andra aspekten som oroade mig lite var att när asken är utskjuten så går det att vicka på den utskjutande delen ganska mycket, så känslan blir att den lätt kan gå av.

Foto: Senses.se - Creative Outlier PRO - Närbild hörlur.
Foto: Senses.se

Allt negativt med Creative Outlier PRO upphör sekunden som jag stoppade hörlurarna i öronen och kopplade upp dem mot min telefon. Hörsnäckan sitter bekvämt och stadigt i örat och redan utan några som helst digitala förstärkningar fungerar dessa nästan som en öronpropp och stänger effektivt ute massor av buller på en gång (mer om den aktiva brusreduceringen nedan). Så fort hörlurarna tas ur asken så går de automatiskt in i pairing mode och snabbt hittar jag dem i min Bluetooth-lista. En röst förkunnar att de är sammankopplade med luren. Så först ut så testar jag dem med musik och kör i min vana trogen Heart upon my Sleeve av Avicii.

Jag gillar att använda den här låten för att den innehåller klara partier där jag kan uppleva diskanten och sen drar basgången igång och jag kan direkt avgöra hur hela registret låter. Ljudet som strömmar ur lurarna är kristallklart och kraftfullt och när jag kommer längre in i låten och basen kickar in så tappar jag hakan. Det är riktigt imponerande djup bas ur dessa små hörlurar! Av alla TWS-hörlurar som jag har testat så är det inga som ens kommer i närheten av dessa rent basmässigt.

Det finns tre inställningar på hörlurarnas brusreducering; ett off-läge, ett medhörnings-läge och ett med aktiv brusreducering (ANC). För ett par veckor sedan reste jag till Hamburg för att testa Hogwarts Legacy och det finns få miljöer som är så bullriga som att sitta på ett flygplan. Jag satte i hörlurarna och kopplade på ANC-läget och vips försvann nästan allt buller. Jag kunde med lätthet spela Inside på min Nintendo Switch. Alla TWS-hörlurar har ett litet latens problem, det vill säga att när du spelar eller ser på film så kan ljudet bli lite i osynk. Det går att åtgärda genom att ladda ner Creative-appen till din telefon eller iPad (finns även till Android). Appen finns inte till Switch men jag upplevde inga som helst problem med synken ändå, så det var inte ett problem.

Foto: Senses.se - Creative Outlier PRO - Närbild lur i örat.
Foto: Senses.se

Batteritiden är imponerande lång med totalt hela 60 timmar, förutsatt att du inte har ANC-läget inkopplat för då sjunker batteritiden till 45 timmar. Hörlurarna har 15 timmar speltid med ANC avstängt kontra tio timmar med det påslaget. Jag har testat utförligt och det stämmer verkligen med den angivna tiden.

Creative Outlier PRO är ju inte bara till för underhållning, du ska ju kunna prata i dem också. Så jag ringer upp en vän när jag står på Hamburgs flygplats. Jag har inga som helst problem att höra den jag pratar med och han hör mig klart och tydligt också. Hela sex stycken mikrofoner är inbyggda som hela tiden övervakar omgivningen och reducerar buller samt lyfter fram din röst.

Vardera hörlur är utrustad med Touch-knappar så du kan höja och sänka ljudet, svara, byta låt och ändra ANC-inställning. Dessa knappar funkar sisådär, kan jag tycka. I mitt fall när man har långt hår så visar det sig att minsta lilla hårstrå stör touch-funktionen. Fördelen med touch är att du inte trycker luren djupare in i örat varje gång du vill göra en ändring.

Foto: Senses.se - Creative Outlier PRO - Närbild ask.
Foto: Senses.se

Sammanfattningsvis så är jag djupt imponerad av Creative Outlier PRO: sanslöst fint ljud, smarta funktioner och låg prislapp. Sen att de är svetthärdiga och sitter stadigt även när du är på gymmet eller springer är ytterligare en bonus. Det enda som drar ned betyget från ett måste till en rekommendation är just att de är ganska stora. Trots att du kan ändra storlek på gummipluppen så blir både hörlurarna och asken i största laget.

Creative skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.