Hem SpelPC Crash Bandicoot N. Sane Trilogy på Xbox One och PC
crash bandicoot n sane trilogy xbox one

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy på Xbox One och PC

av senses.se

Vi älskade nostalgitrippen som var Crash Bandicoot N. Sane Trilogy på PS4 förra året (det kvalade till och med in på vår 10 bästa spel 2017-årslista). Då rättigheterna kring Crash Bandicoot sen länge gått till Vivendi Universal så ligger dessa numera på Activision och därför kan bolaget fritt ta den före detta Playstation 1-maskoten till konkurrerande format. Rent spontant så känns det lite konstigt vid första anblick, som att man skulle se Mario på Playstation eller Master Chief på Switch. Men samtidigt är Crash ett plattformsspel från en svunnen tid, så det lär inte höja på några andra ögonbryn än de som var med då det begav sig för 22 år sedan (!).

crash bandicoot n sane trilogy xbox one

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy förefaller direkt skarpare och mer färgglatt på Xbox One (X) än när vi testade det för ganska exakt ett år sedan på PS4 Pro. Anledningen är att spelet numera har HDR- och 4K-stöd (PC får även 60 fps), Switch får tyvärr varken stöd för 4K eller HDR (men möjligtvis 60 fps?). HDR-stöd kommer även till PS4 (Pro) i och med patchen som släpps på releasedagen (29 juni), så ingen behöver känna sig akterseglad. Samtidigt  tillför patchen också de två bonusbanorna ”Stormy Ascent” (i ettan) och ”Future Tense” (trean) som alltså finns från början i de nya utgåvorna (och är till för dig som är extra mycket självplågare och tycker spelet i övrigt är ”för lätt”…).

Det mesta är sig annars likt från PS4-utgåvan, styrningen är lite svårare än vi minns den (och spelet känns lite annorlunda med Controller S), Crash 1 är mest nostalgi men blir absurt svårt mot slutet, tvåan är lite bättre spel och mer balanserat och trean är allra bäst, snyggast och mest välbalanserad.

crash bandicoot n sane trilogy xbox one

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy är ett schysst plattformsspel, som kanske främst kommer att glädja nostalgikerna men även lär tilltala hard-core plattformsfansen. En hundring billigare i pris hade inte skadat, men 400 kr är inte oskäligt på något sätt för allt innehåll man får. Nu längtar vi nu ännu mer till höstens remake av samma studios nästa, klassiska Playstation-trilogi: Spyro The Dragon: Reignited Trilogy, som verkar bli ännu snyggare än detta (och kommer till alla, stora, moderna format).

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.