Hem SpelPC Recension: Contra – Rogue Corps
Silver

Recension: Contra – Rogue Corps

av Henric Brandt

Contra: Rogue Corps (en slags 3D-uppdatering av en Mega Drive-klassiker) har en mycket enkel handling: där är fienden, där är ditt vapen – skjut sönder! Låter kanske inte så kul, men det är det! Du iklär dig rollen som ett mega-muskelberg med riktigt stora vapen och ett blixtrande humör, sen får zombies och annat passa sig. Efter att du har klarat av de första nivåerna så kommer man vidare till en sektion där man kan uppdatera sina vapen, utrustning eller byta karaktär. Min favorit blev snabbt den bepansrade pandan.

Contra: Rogue Corps - Screenshot - Xbox one 4K

Humor är en stor del av spelet och lite i samma anda som Borderlands 3 så är det med en stor dos glimt i ögat. Med andra ord det är inte bara tillfredställande att mosa fiender, det är roligt också! Grafiken är snygg, men känns ändå till ett visst mått retro; den isometriska vyn ger en bra -överblick på slagfältet, men ibland kunde jag känna att det var svårt att avgöra hur långt det var mellan olika plattformar när man ska hoppa.

Contra: Rogue Corps - Screenshot - Xbox one 4K

Contra: Rogue Corps är ett perfekt tidsfördriv då du bara vill slapna av en stund. Det blir ganska snabbt repetitivt och då är det bara att lägga ifrån sig det ett tag, tills blodtörsten kommer tillbaka.

Contra: Rogue Corps - Screenshot - Xbox one 4K

En störig bugg i spelet – som kanske bara jag haft? – är att när man startar upp spelet så är allt på spanska. Sen när man gör ett val så klickar det över till att vara på engelska igen. Riktigt konstigt. Kanske ingen stor grej, men ändå småirriterande.

Contra: Rogue Corps - Screenshot - Xbox one 4K

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag Contra: Rogue Corps av den enkla anledningen att det är riktigt roligt. Det är rimligt prissatt och har en hel del kul uppgraderingar av din spelkaraktär att se fram emot.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.