Hem SpelPC Recension: Cloudpunk
Cloudpunk recension senses Silver

Recension: Cloudpunk

av Henric Brandt

I framtiden finns det typ lagliga budbolaget Cloudpunk. Ditt jobb är att leverera paket utan att ställa några frågor. Det går bra till en början, men sen blir du mer och mer misstänksam mot vad det är du egentligen levererar…

Cloudpunk - ION LANDS - copyright 2020 - Screenshot Xbox one X
Foton ur Xbox One X-versionen

Cloudpunk är verkligen ett spel för dig som gillar filmer som Femte Elementet. Här har du möjligheten att uppleva en futuristisk stad, både i din svävare och till fots. Du har massor av karaktärer att interagera med och storyn förändras beroende på vilka val du gör. Det är ett gigantiskt sandlåde-spel, med många sidouppdrag att utforska.

Cloudpunk - ION LANDS - copyright 2020 - Screenshot Xbox one X

Historien är spännande och skaparna har lagt ned en hel del tid på alla olika karaktärer samt gett dem bra röster. Kontrollerna är enkla och tighta, du har möjligheten att röra dig i luften och gatorna runt staden hur mycket du vill och det finns massor att utforska. Det är finns en hel del korruption att upptäcka i Cloudpunk, kan jag lova er.

Cloudpunk - ION LANDS - copyright 2020 - Screenshot Xbox one X

Cloudpunk har ett väldigt fint val av färger och bra ljuseffekter, men det som stör mig med grafiken är valet utvecklarna gjort att lägga någon sorts ”retro-look” ovanpå det. Allt är för stort och avancerat för att vara retro och istället så ser karaktärerna och miljöerna ut som i Minecraft, vilket förtar ganska mycket av känslan tycker jag. Jag hade hellre sett det här spelet med mer avancerad grafik.

Cloudpunk - ION LANDS - copyright 2020 - Screenshot Xbox one X

Beslutet är samtidigt förståeligt, då detta inte är något AAA-titel och att budgeten därför varit begränsad. Men en bättre visuell stil hade verkligen pushat upp Cloudpunk till ett måste. Istället får det nu nöja sig med en varm rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.