Hem Film & TVBlu-ray Recension: Black Widow (BD)
Silver

Recension: Black Widow (BD)

av Henric Brandt

Bioversionen av Black Widow har jag redan recenserat. Den här recensionen kommer endast att handla om Blu-ray-utgåvan.

Jag tyckte om Black Widow när jag såg den på bio och nu när jag får återuppleva den i hemmamiljö så måste jag faktiskt säga att den blev snäppet bättre. För nu vet jag vad som komma skall, så jag kan koncentrera mig på det som faktiskt finns där och inte det jag hade hoppats skulle finnas där. Vid en andra titt så uppskattar jag verkligen Florence Pugh som har en sanslöst skön mimik och komisk timing. Det ska bli kul att få se mer av henne i MCU-världen framöver.

black widow recension
Foto: Jay Maidment. ©Marvel Studios 2021

Blu-ray-utgåvan är fin, med skarp och kontrastrik bild samt bra svärta. Färgerna är behagliga och naturliga. Bilden är helt enkelt så bra som Blu-ray tekniken tillåter. Samma sak med ljudet i DTS-HD 7.1, som verkligen ger oss en omvälvande upplevelse. Allt ifrån lugn och stilla dialog till laviner som dundrar genom vardagsrummet. Black Widow finns utgiven på UHD och det är synd att det inte var den versionen som jag fick se som recensionsexemplar. Som recensent vill jag uppleva en film i bästa tänkbara kvalitét och det finns inget bättre än de fyskiska UHD-utgåvor som ger klart bättre och stadigare bild (högre upplösning och HDR) än all streaming i världen. Samma sak med ljudet, det saknas en hel del tryck i det. Det är verkligen synd att Disney inte valde att inkludera Dolby Atmos-spåret, även om bilden hade varit i något lägre bitrate.

Extramaterial ser det ut att vara gott om på pappret, men tyvärr är det de sedvanliga korta dokumentärerna som inte berättar så mycket om det egentliga arbetet bakom kameran. Ett gäng pyttekorta, bortklippta scener finns också med. Roligast är blooper-klippet som visar hur kul skådespelarna hade bakom kameran.

Sjätte oktober (2021) släpps Black Widow på Disney+ och kommer ingå i det vanliga abonnemanget. Där kommer filmen att finnas tillgänlig i 4K och Dolby Atmos, dock med den begränsade bitrate som streaming idag erbjuder (vilket ibland kan vara sämre än Full HD och DTS-HD från Blu-ray)

Sammanfattningsvis så vill jag peta upp betyget från bio ett snäpp. Dels för att Black Widow verkligen växte på mig vid en andra titt och dels för att Blu-ray utgåvan levererade en mycket trevlig hemmabio-upplevelse (som du kan tävla om på senses!). En äkta UHD 4K-upplevelse hade nog blivit ett solklart måste!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.