Hem SpelPC Recension: Black Legend

Recension: Black Legend

av Henric Brandt

Jag är ett fan av turbaserade strategispel och har recenserat ett gäng olika under årens lopp. Bland favoriterna finns Gears Tactics och Mutant Year Zero – Road to Eden. Så när Black Legend dök upp i högen så passade jag på att norpa ett recensionsexemplar för att se om det kunde bli en ny favorit.

Pressbild: Warcave - Black Legend - Copyright 2021 - Man outside house.
Pressbild: Warcave

Storyn och upplägget i Black Legend är ganska straight forward: Vi befinner oss i staden Grant där en ondskefull kult slagit sig ned och tagit över. Det är nu upp till spelaren att befria staden och rädda dess invånare.

Pressbild: Warcave - Black Legend - Copyright 2021 - Man Looting.
Pressbild: Warcave

Grafiken är snyggt och välgjord med hög detaljrikedom. Det enda som är synd är att animationerna är lite väl begränsade och enformiga. Framförallt under striderna får man se samma animation, om och om igen. Stämningen i Black Legend är tät och mystisk och det gör det spännande att röra sig genom gatorna. Röstskådespelarna är bra och överlag känns det hela påkostat. Storyn är omfattande, avancerad och det finns tusentals uppgraderings-möjligheter; du kan utveckla din avatar nästan hur mycket som helst.

Pressbild: Warcave - Black Legend - Copyright 2021 - Man near the docks.
Pressbild: Warcave

Stridssystemet är ganska coolt för det har utvecklarna baserat på alkemi. De fyra stadierna av Magnum Opus representeras i spelet som fyra olika färger. Du kan med hjälp av dessa färger skapa olika attack-mönster som ger extra skada. Det är lite flummigt till en början, men efter ett tag får man in snitsen på det hela och då är det engagerande.

Pressbild: Warcave - Black Legend - Copyright 2021 - Dark alley.
Pressbild: Warcave

Problemet med Black Legend – och anledningen till att jag inte rekommenderar det – är att hur roliga och coola idéer spelskaparna än har så blir striderna till slut alltför långtråkiga och repetitiva. När du äntligen tror att du ska få död på någon så smiter de iväg. bandagerar sig och du formligen känner hjärtat sjunka i bröstet för nu kommer det ta ännu längre tid innan striden är över… Alla karaktärer är också till en början väldigt lika varandra, så ibland är det inte ens särskilt lätt att skilja vän från fiende. Sammantaget blir detta verkligen trist, för Black Legend kan verkligen vara sjukt spännande med sina strategiska strider. Det blir lite bättre ju mer du lär dig om de olika stridsteknikerna och ju mer saker du låser upp. Men risken är att många hinner ge upp på vägen. Man vill ju bli hookad av ett spel tidigt och inte tvinga sig till att tycka det är kul.

Pressbild: Warcave - Black Legend - Copyright 2021 - Strategy fight.
Pressbild: Warcave

Så sammanfattningsvis så är Black Legend ett snyggt och intressant strategispel, som verkligen hade vunnit på ett lite högre tempo och något mer varierat upplägg. Det är bra, men det når inte riktigt upp till de högre höjderna.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.